Αθρόες συλλήψεις, «βροχή» χημικών και ξύλο ξανά στα Εξάρχεια (video)

Χωρίς τέλος η καταστολή του αγώνα για την υπεράσπιση των Εξαρχείων, καθώς σε κάθε διαδήλωση οι δυνάμεις καταστολής δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο τους απέναντι σε κατοίκους και αλληλέγγυους.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη καταγγέλλει πως για ώρες, μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, δεν δινόταν καμία πληροφορία σε δικηγόρους για τους συλληφθέντες που σήμερα θα βρεθούνε ενώπιον του εισαγγελέα. Η συνέλευση καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 στην Ευελπίδων.

Χθες άνδρες των ΜΑΤ έπνιξαν με χημικά την περιοχή πριν επιδοθούν σε κυνηγητό και εγκλωβισμό διαδηλωτών. Αναφορές κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς πολιτών στους γύρω δρόμους και «έφοδο» σε πολυκατοικία, όπου είχαν φτάσει για να βρουν καταφύγιο πολίτες.

Ακολουθούσαν συγκρούσεις με ομάδες ατόμων, που πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαϊωάννου επιβεβαίωσε τη ρίψη χημικών προς εργαζόμενους του Τύπου, όταν «κατά τη μεταφορά προσαχθέντων στην Τρικούπη αστυνομικοί των ΜΑΤ, που πιέζονταν απ’ τη δυναμική ατμόσφαιρα αλληλεγγύης άλλων διαδηλωτών, στράφηκαν προς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ».

Και οι 15 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

To Top