Αθωώθηκαν από το ελβετικό δικαστήριο οι Μπλάτερ – Πλατινί για υπόθεση διαφθοράς

Το δικαστήριο της Μπελιντσόνα απάλλαξε τους Μισέλ Πλατινί και Ζεπ Μπλάτερ από τις κατηγορίες περί παράνομης συνδιαλλαγής τους το 2011, με χρήματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Οι Μισέλ Πλατίνι και Ζεπ Μπλάτερ αντιμετώπιζαν κίνδυνο φυλάκισης με αναστολή (η πρόταση του εισαγγελέα ήταν για 18 μήνες στον καθένα) για υπόθεση διαφθοράς στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει αμφότεροι, ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου της Μπελιντσόνα το οποίο εκδίκασε την επίμαχη υπόθεση ήταν λυτρωτική.

Και αυτό γιατί το ελβετικό δικαστήριο απάλλαξε τόσο τον 67χρονο πρώην πρόεδρο της UEFA όσο και τον 86χρονο πρώην πρόεδρο της FIFA, κρίνοντας πως είναι αθώοι για τις κατηγορίες που τους βάρυναν.

Υπενθυμίζεται ότι ο επί 17 χρόνια πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας κατηγορείτο πως είχε περίπου 2.000.000 ευρώ στον πρώην πρόεδρο της UEFA για τις υπηρεσίες που του παρείχε τότε με την ιδιότητα του συμβούλου, με τα χρήματα μάλιστα αυτά να βγαίνουν από τα ταμεία της FIFA.

Σημειώνεται πως οι Πλατινί – Μπλάτερ είχαν αποκλειστεί από κάθε ποδοσφαιρική ενασχόληση από το 2015 και μετά, οπότε έγινε η σύλληψή τους, με τον Πλατινί από την πλευρά του να ισχυρίζεται πως η έρευνα που είχε γίνει εις βάρος του αποσκοπούσε στο να τον εμποδίσει να αναλάβει τη θέση του προέδρου στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

To Top