ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αθώοι οριστικά Βέροια και Αρβανιτίδης από τη δευτεροβάθμια της ΕΠΟ

Η Βέροια απαλλάχθηκε τελεσίδικα την Τετάρτη (8/7) από κάθε κατηγορία σχετικά με τον φερόμενο ως χειραγωγημένο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 6 Ιανουαρίου 2013 ώστε να λήξει με 3-0, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Καλαϊτζίδη, Γεωργέα και Καλογέρη.

Και όλα αυτά καθώς η Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε οριστικά αθώα τη Βέροια, αλλά και τον πρώην πρόεδρο της «Βασίλισσας του Βορρά» Γιώργο Αρβανιτίδη και τον γενικό αρχηγό Γιώργο Λαναρή.

Αυτή η εξέλιξη είχε φανεί ως πολύ πιθανή και μετά την ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία ο μάρτυρας κατηγορίας Νίκος Γεωργέας είχε υποπέσει σε αντιφάσεις. 

Έτσι, μετά από αυτό το αίσιο φινάλε της συγκεκριμένης πολύκροτης υπόθεσης η Βέροια συνεχίζει κανονικά στη Σούπερ Λίγκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) και εκδόθηκε κανονικά την Τετάρτη (8/7) όπως είχε γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα διαψεύδοντας έτσι ανυπόστατα δημοσιεύματα περί τάχα νέας καθυστέρησης…

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση   του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ».

Πηγή: a-sports.gr

To Top