ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής της Adidas

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αdidas εργάζεται προς την κατεύθυνση της πρωτιάς, με μία σειρά από πρόσφατες ενέργειας να έχουν δώσει την απαραίτητη ώθηση.

Η βοήθεια της τεχνολογίας και η καμπάνια με τον Kanye West οδήγησε την γερμανική εταιρείας σε αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων, ενώ ο Nassef Sawiris, ο πλουσιότερος Αιγύπτιος έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής της Adidas, όπως αναφέρει το newsmoney.gr.

Σύμφωνα με το Bloomberg Business, ο Sawiris έχει περιουσία 5,1 δισ. δολαρίων και αυτή τη στιγμή κατέχει το 6% της εταιρείας.

Ο Sawiris φημίζεται για τις επενδύσεις του σε μεγάλες εταιρείες, αφού ήδη έχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο στην ελβετική LarfargeHolcim Ltd. και ο μεγαλύτερος μέτοχός στην ολλανδική OCI N.V.

Η μετοχή της Adidas έχει σημειώσει άνοδο 41% μόνο φέτος, κάνοντάς της την μετοχή με την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον γερμανικό DAX. Το 2014 η Adidas είχε σημειώσει πτώση 38% αποτυγχάνοντας στους οικονομικούς της στόχους και χάνοντας μερίδιο της αγοράς από τη Nike.

“H εταιρεία έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο με κάθε νέο επενδυτή που θέλει να επενδύσει ή επενδύσει στην Adidas”, αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Jan Runau.

Κατά κάποιους αυτή η στιγμή είναι κατάλληλη για την αγορά μετοχών της εταιρείας, πριν αυτή εκτοξευτεί.

To Top