“Αιμοδότης” των μικρών Εθνικών ομάδων ο Άρης

Παραδοσιακά ο Άρης αποτελεί “αιμοδότη” των μικρών Εθνικών ομάδων, προσφέροντας τα καλοκαίρια αρκετούς παίκτες στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις, είτε πρόκειται για Παγκόσμια είτε για Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  Πέντε παίκτες της ανδρικής ομάδας και δυο της παιδικής κλήθηκαν θα έχουν υποχρεώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τις Εθνικές ομάδες Νέων, Εφήβων και Παίδων.

Ο Άρης είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παραγωγική διαδικασία και είναι αρκετά τα παραδείγματα παικτών που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα. Μέχρι ενός σημείου αυτό το επέβαλλαν και οι συνθήκες εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA. Αυτή είναι όμως η μια όψη του νομίσματος γιατί από την άλλη υπάρχει η πραγματικότητα που αναφέρει πως οι κίτρινοι διαθέτουν ορισμένα σπουδαία ταλέντα που ήδη πρωταγωνιστούν και σε επίπεδο ανδρών.

Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Σάσα Βεζένκοφ που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και τη Βουλγαρία αντίστοιχα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στην Κρήτη το διάστημα 8-20 Ιουλίου.

Ο Μποχωρίδης θα είναι αρχηγός αυτής της ομάδας που θα έχει τελικά στο ρόστερ της τους  Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Χριστοδούλου αλλά και τον επίσης παίκτη του στον Άρη, τον Στέλιο Πουλιανίτη, ο οποίος επιστρέφει στις μικρές Εθνικές ομάδες μετά την χρονιά που πραγματοποίησε με το εφηβικό του Άρη και την παρουσία του στην ανδρική ομάδα.

Ο Βεζένκοφ θα είναι αρχηγός της Εθνικής Νέων Βουλγαρίας και θα ηγηθεί της Εθνικής ομάδας της χώρας του για μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τέλη Ιουλίου ξεκινάει στο Ικόνιο της Τουρκίας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων. Από τα βασικά στελέχη της ομάδας αυτής θα είναι ο Κώστας Μήτογλου, ο οποίος φέτος ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας του Άρη, πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής και ήταν μαζί με τον Πουλιανίτη οι ηγέτες του εφηβικού τμήματος, το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Από τις 8 μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων και ο Άρης θα εκπροσωπηθεί και σ’ αυτή τη διοργάνωση από μια άλλη μεγάλη ελπίδα του για το μέλλον, τον Δημήτρη Φλιώνη που έκανε κι αυτός προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Το διάστημα 20-30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Λετονία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων και εκεί οι κίτρινοι φιλοδοξούν να εκπροσωπηθούν με δύο παίκτες που φέτος αγωνίστηκαν και με το παιδικό (3ο στη Θεσσαλονίκη) και με το εφηβικό. Πρόκειται για τους Γιάννη Καρασίμο και Τάσο Πασχαλίδη, οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη κληθεί στα κλιμάκια της ομοσπονδίας και πλέον είναι έτοιμοι να μπουν στην Εθνική Παίδων.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ (Κρήτη) 8-20 Ιουλίου

Λευτέρης Μποχωρίδης

Σάσα Βεζένκοφ

Στέλιος Πουλιανίτης

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ικόνιο) 24 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

Κώστας Μήτογλου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ 

ΝΤΟΥΜΠΑΪ 8-16 Αυγούστου

Δημήτρης Φλιώνης

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

ΛΕΤΟΝΙΑ (Ρίγα) 20-30 Αυγούστου

Γιάννης Καρασίμος

Τάσος Πασχαλίδης

To Top