ΑΠΟΨΕΙΣ

Αισιοδοξία για το αγωνιστικό, αγωνία για το οικονομικό

Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Άρη υπάρχει αρκετή αισιοδοξία για το αγωνιστικό τμήμα, για το πώς θα παρουσιαστεί και πως θα πορευτεί μέσα στη σεζόν.

Υπάρχει ικανοποίηση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου ρόστερ δεδομένων των πολλών και μεγάλων δυσκολιών, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως στις αρχές Αυγούστου η ομάδα είχε μόλις τρία ενεργά συμβόλαια και μερικούς έφηβους για τις προπονήσεις.

Η διοίκηση Πρωτοδικείου κατάφερε εν μέσω μιας πολύ ιδιαίτερης εποχής λόγω κορωνοϊού να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές, με μια πρώτη ματιά, σύνολο, με την ελπίδα να καταφέρει φέτος η ομάδα να… σώσει νωρίς την παρτίδα. Γιατί η αλήθεια είναι πως τις τρεις τελευταίες σεζόν και στην μετά-Πρίφτη εποχή ο Άρης έμενε στην κατηγορία… αγκομαχώντας και έχοντας φυσικά να αντιμετωπίσει τα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η διοίκηση Λάσκαρη.

Τα οικονομικής φύσης ζητήματα στον Άρη δείχνουν δυσεπίλυτα σήμερα. Η διοίκηση προσπαθεί, με όσα μέσα διαθέτει, να βελτιώσει την κατάσταση, όμως η αυτή μοιάζει σαν να επιχειρεί κάποιος να σβήσει μια πυρκαγιά ρίχνοντας μερικές σταγόνες νερό. Όπου πυρκαγιά βάλτε τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη, όπως παρουσίασαν τα μέλη του ΑΣ πριν από ακριβώς δύο μήνες, και όπου οι σταγόνες νερού, τα χρήματα που βρήκε η σημερινή διοίκηση για να στηθεί το φετινό ρόστερ.

Η ΜΟΝΗ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

Η πολυμετοχικότητα και τα εισιτήρια διαρκείας δεν είχαν την προσδοκώμενη ως τώρα, από τα μέλη του ΑΣ, ανταπόκριση γιατί ο κόσμος, οι φίλαθλοι και οπαδοί του Άρη, δεν μπορούν να είναι ξανά εκείνοι που θα σώσουν την κατάσταση. Η λύση, όπως έχουμε σημειώσει ξανά μέσα από αυτό το blog, που μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, είναι ένας υγιής και πλούσιος μεγαλομέτοχος. Το όνομα του Παντελή Μπούμπουρα πάντως συνεχίζει να ακούγεται στους διαδρόμους του Παλέ παρά το γεγονός πως η οικογένειά του έχει διαψεύσει ενδεχόμενο με την κιτρινόμαυρη ΚΑΕ.

Στο τέλος της σεζόν 2020-21 ο Άρης θα πρέπει να έχει πληρωμένη τη φετινή ομάδα στο ακέραιο, με ένα μπάτζετ που υπολογίζεται πως ξεπερνάει τα 450.000 ευρώ. Και φυσικά θα πρέπει να τηρεί τους συμφωνημένους για τα ban διακανονισμούς με τη FIBA, όπως επίσης να προετοιμαστεί για τα 200.000 ευρώ της εγγυητικής που θα απαιτείται για την επόμενη σεζόν (2021-22). Μιλάμε για μίνιμουμ 1.000.000 ευρώ ως το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς…

ΤΣΑΛΜΕΡΣ ΑΝΤΙ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗ

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης παρατάσσει φαινομενικά μια ομάδα παρόμοια με την περσινή. Με έλλειψη αθλητικότητας στην φροντ-λάιν αλλά αρκετή εμπειρία, με έλλειμμα στο τρίποντο και την αναζήτηση του ηγέτη. Πέρσι ήταν ο Μποχωρίδης, εν μέρει και ο Μπράουν με τον Ντραγκίτσεβιτς. Φέτος, αυτόν τον ρόλο δείχνει πως θα αναλάβει ο Τσάλμερς, με τους Σούλερ και Ντραγκίτσεβιτς να έπονται. Πάντως ο Καμπερίδης δεν έχει αφήσει την περίπτωση κάλυψης της 6ης θέσης του ξένου, έχοντας στο μυαλό του έναν παίκτη στα φόργουορντ. Πάντα μέσα από την περιορισμένη ελληνική αγορά ελέω… ban.

Καταλήγοντας, πρόβλεψη για το φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός δείχνει πλέον τρωτός, ενώ στα χαμηλά ερωτηματικό αποτελεί ο Πανιώνιος και αν θα κατέβει να αγωνιστεί. Γιατί αν δεν το κάνει πάμε σε ένα πρωτόγνωρο πρωτάθλημα με 12 ομάδες στην έναρξή του και… βλέπουμε.

To Top