Αισιόδοξος ο αρχηγός Ταπούτος!

“Είμαι αρκετά αισιόδοξος”, δήλωσε από το Πράβετς της Βουλγαρίας ο Χρήστος Ταπούτος μιλώντας για την φετινή ομάδα του Άρη.

Ο αρχηγός των κίτρινων σε συνέντευξη που έδωσε στον “ΑΡΗΣ FM” αναφέρθηκε αρχικά στον τραυματισμό του (διάστρεμμα) λέγοντας πως “θα χρειαστεί 2-3 μέρες για να γίνω καλά, αλλά ευτυχώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τα έχει αυτά μια προετοιμασία…”.

Στη συνέχεια εξέφρασε τα πρώτα του… συμπεράσματα για την ομάδα του τονίζοντας ότι “παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο έφυγε η διαφορά, γιατί έπαιξε ρόλο η κούραση. Η ομάδα έδειξε καλά δείγματα, τα παιδιά που έχουν έρθει από τα κολέγια, προσαρμόζονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη φιλοσοφία του προπονητή και είμαι αρκετά αισιόδοξος”.

Ρωτήθηκε για την παρουσία του Άντριαν Όλιβερ και απάντησε ότι “είναι ένα παιδί που έχει πολύ καλά στοιχεία, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Εχει πολύ ταλέντο, και προσπαθεί κάθε μέρα να καταλάβει τις διαφορές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εμείς προσπαθούμε να του δώσουμε να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με τις σκληρές άμυνες που υπάρχουν στην Ευρώπη”.

Για την απόδοση του υπό δοκιμήν Ντάριλ Γουότκινς είπε ότι “είναι παιδί που έχει προσόντα και διαθέτει κορμί που τα τελευταία χρόνια έλειπε από τον Άρη” και πρόσθεσε πως “όλα τα παιδιά δείχνουν μια προσήλωση και αφοσίωση στην ομάδα και το παιχνίδι και δεν θα αργήσουμε να προσαρμοστούμε σε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Δίνουμε έμφαση στην άμυνα, θέλουμε να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο. Είμαστε μια ομάδα νεανική και πρέπει να το κάνουμε αυτό. Από εκεί και πέρα μέσα από το επιθετικό κομμάτι θέλουμε να αναδειχθεί το ταλέντο του καθενός”.

Ο Ταπούτος είναι φέτος αρχηγός και επανέλαβε πως “τα αρχηγικά καθήκοντα είναι ιδιαίτερα δύσκολα φέτος, γιατί πρέπει να προσαρμοστούν παιδιά από ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα, είναι μικροί σε ηλικία, οπότε πρέπει να είμαι λιγάκι από πίσω τους, να τους λέω τι πρέπει να κάνουν και σε ότι αφορά τους κανόνες έξω από το γήπεδο… Δεν ξέρουν ακόμα πως λειτουργεί μια επαγγελματική ομάδα και κυρίως ο κόουτς και το υπόλοιπο τιμ όπως και εγώ προσπαθούμε να τους βάλουμε σε κάποιο καλούπι. Είναι όλα τα παιδιά καλοί χαρακτήρες… Θέλω εγώ και όλα τα παιδιά να είμαστε υγιείς.
Προσωπικά θα προσπαθήσω να κάνω ότι μου λέει ο προπονητής και να βγάλω ηγετικό χαρακτήρα… Όχι ότι θα παίρνω τη μπάλα και θα βάζω 30 πόντους, αλλά θα είμαι αυτός που θα κρατάει την ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω σε όλους να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν και σε ποιο γήπεδο έρχονται οι αντίπαλοι να παίξουν. Θέλω να δείξω στα παιδιά που έχουν έρθει, τι σημαίνει Άρης, τι σημαίνει να φοράς αυτή τη φανέλα και να παίζεις γι’ αυτό τον κόσμο”.

To Top