“Ακούν” τα μαύρα κουτιά του αγνοούμενου Boeing;

Αναπτερώνονται και πάλι οι ελπίδες για τη λύση του μυστηρίου με το χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines που πλέον αγνοείται εδώ και ένα μήνα.

Το πλήρωμα αυστραλιανού πλοίου που συμμετέχει στις έρευνες ειδοποίησε τις αρχές ότι έχει εντοπίσει δυο νέα ηχητικά σήματα που είναι πιθανόν να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αγνοούμενου αεροσκάφους. Τα σήματα ελήφθησαν μέσα σε διάστημα δυο ωρών.

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Άνγκους Χιούστον, που έχει αναλάβει επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει την έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης MH370, περιέγραψε την εξέλιξη αυτή ως “την πιο πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής” στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους.

Yπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, σήμα συχνότητας 37.5kHz κατέγραψε κινεζικό πολεμικό σκάφος με την ονομασία Haixun 01 που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing και όπως μετέδωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης ενδέχεται να έχει εντοπίσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που χάθηκε από τις 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων το Haixun 01 εντόπισε το σήμα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η Μαλαισία δεσμεύτηκε να εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Πηγή:www.news.gr

To Top