ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακριβώς ένας χρόνος χωρίς τον λαό του ο Άρης! Άδειες κερκίδες και ζημίες πάνω 4.500.000 ευρώ!

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο έχει ξεκινήσει. Ένα παιχνίδι που συγκεντρώνει μια μοναδική συγκυρία: την Κυριακή ο Άρης συμπληρώνει ακριβώς 365 μέρες, έναν χρόνο χωρίς τον λαό του στο “σπίτι” του!

Το τελευταίο παιχνίδι που είχε κόσμο το Κλεάνθης Βικελίδης ήταν την 1η Μαρτίου 2020, τελευταίο ματς για την κανονική περίοδο, κόντρα στον Ατρόμητο και πάλι του Σάββα Παντελίδη! Ο Άρης είχε προηγηθεί σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τον Ντιγκινί στο 48′, αλλά έχασε με 2-1 με τα γκολ των Νσικουλού στο 52′ και του Μπρίτο στο 60′.

Παρά το γεγονός ότι ήταν Κυριακή μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο γήπεδο βρέθηκε πάνω από 10.000 φίλαθλοι, ενώ κόπηκαν επίσημα 6.240 εισιτήρια… Αυτή η παρουσία των φιλάθλων έμελλε να είναι και η τελευταία στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έκτοτε μετά τα μέτρα και το lockdown, τα γήπεδα έκλεισαν, όπως και η έδρα του Άρη κι έκτοτε δεν έχουν ανοίξει.

Από εκείνη την μέρα, κύλησε ένας ολόκληρος χρόνος. Στις 28 Φεβερουαρίου 2021, συμπληρώνονται 365 μέρες με τις άδειες κερκίδες. Συνολικά έπαιξε 20 παιχνίδια στην έδρα του χωρίς κόσμο

Ο Άρης έδωσε για την ίδια αγωνιστική περίοδο άλλα έξι (6) ματς. Ένα για το κύπελλο στην μοιραία ρεβάνς του ημιτελικού με την ΑΕΚ και πέντε για τα πλέι οφ με ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, AEK, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι ο Άρης έδωσε δυο φιλικά με ΑΕΛ και Βόλο στο γήπεδο του, ενώ αγωνίστηκε σε έντεκα (11) αγώνες πρωταθλήματος μέχρι τώρα, ενώ με τον Ατρόμητο θα είναι ο 21ος πρώτος, μια και έχει παίξει και για το Europa League με την Κόλος Κοβαλίβκα.

Πέρα από την παγωμάρα των άδειων κερκίδων, υπάρχουν και σημαντικές ζημίες από την απώλεια των εσόδων. Είκοσι αγώνες, πολλά ντέρμπι, μια Ευρωπαϊκή συνάντηση και με μια πορεία πρωταθλητισμού, οι πρόχειροι υπολογισμοί καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν τα 4.500.000 ευρώ, ίσως και τα 5.000.000 ευρώ, για μια ΠΑΕ όπως ο Άρης που χωρίς αμφιβολία το “λαός είναι η δύναμή του”! Και σε επίπεδο θετικής ενέργειες και πολύτιμων εσόδων.

 

To Top