Ακροπόταμος: Με μπάτζετ 70.000 ευρώ και σήμα τον… “θεό του πολέμου”

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες γύρω από τον Άρη Ακροποτάμου, τον αντίπαλο του Άρη στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ποιος είναι όμως ο σύλλογος του νομού Καβάλας με τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει ακόμα… που και πότε θα αγωνιστεί ο Άρης;

Πρόκειται για μία από τις πολλές ομάδες ανά την Ελλάδα (και όχι μόνο) που έχουν το όνομα Άρης, χρησιμοποιούν για σήμα τους τον “θεό του πολέμου”, ενώ έχουν υιοθετήσει και τα “κιτρινόμαυρα” ως χρώματα τους.

Ο Άρης Ακροποτάμου υφίσταται ως σύλλογος από το 1957, ωστόσο πήρε την ονομασία που διατηρεί έως σήμερα το 1974. Ξεκίνησε ως Απολλωνία για να αλλάξει ονομασία το 1974 χάρη στην επιμονή του Χατζησταύρου Ιπποκράτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ημερομηνία αλλαγής του ονόματος είναι αυτή που δεσπόζει στο επίσημο σήμα του συλλόγου. Ακόμα και τα πανό των φιλάθλων της ομάδας θυμίζουν… Άρη με το “θεό του πολέμου”!

Κορυφαία στιγμή η συμμετοχή στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής το 2007, ενώ την σεζόν 2010-2011 συμμετέχει για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου της ε.π.σ. Καβάλας και στέφεται κυπελλούχος νικώντας την Α.Ε. Πιερέων με 2-0. Το γήπεδο της ομάδας χτίστηκε το 1965 και παραμένει ως σήμερα η φυσική της έδρα.

Η τωρινή κατάσταση της ομάδας δεν διαφέρει και πολύ από τις υπόλοιπες της κατηγορίας.Με μπάτζετ μόλις 70.000 ευρώ, νέο τεχνικό εδώ και δύο εβδομάδες τον Άκη Βάβαλη και ποδοσφαιριστές εξ΄ολοκλήρου ερασιτέχνες υποδέχεται τον Άρη σε ένα παιχνίδι “γιορτή” για ολόκληρη την περιοχή, όπως το έχουν προσδιορίσει οι άνθρωποι του συλλόγου.

To Top