Ακόμη δύο νεκροί εντοπίστηκαν στο Norman Atlantic – Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από την ναυτική τραγωδία στο επιβατηγό -οχηματαγωγό Norman Atlantic.

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή (Guardian Coasteria) στο κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους επτά.

Ωστόσο, η ειδήση ότι άλλοι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το πλοίο «Norman Atlantic» -λίγη μόνο ώρα αφότου όλα τα μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν με τη βοήθεια σωστικών συνεργείων το πλοίο- πυροδοτεί φόβους ότι υπάρχουν αγνοούμενοι, αφού ο αριθμός των θυμάτων, των καταμετρημένων διασωθέντων και των μελών του πληρώματος δεν «βγάζει» τον αριθμό των 478 που σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν το σύνολο των επιβαινόντων στο ιταλικό επιβατηγό -οχηματαγωγό.

Όπως ανακοίνωσαν ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο σκάφος ολοκληρώθηκε, ενώ πριν από λίγη ώρα το πλοίο εγκατέλειψε -σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ- και ο πλοίαρχος.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 αγνοούμενοι καθώς φέρονται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το «Norman Atlantic».

Πηγή: Protothema.gr

To Top