Ακόμη πανηγυρίζουν στη Σενεγάλη

Ακόμη πανηγυρίζουν στη Σενεγάλη το πρώτο τρόπαιο κυπέλλου Εθνών Αφρικής στην Ιστορία τους, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες που είχαν στο παρελθόν (2002 και 2019).

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, που διεξήχθη στη Γιαουντέ και κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η ομάδα του Σάντιο Μανέ επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι (0-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) της πολυνίκη του θεσμού Αιγύπτου (7 κατακτήσεις) και πανηγύρισε το παρθενικό της τίτλο στον θεσμό. Με τη λήξη του αγώνα εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, Ντακάρ, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία.

Στα στόματα όλων τ’ όνομα του σταρ της Λίβερπουλ, Σάντιο Μανέ, ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά. Ο 29χρονος επιθετικός της Λίβερπουλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εθνικής ομάδας της χώρας του, σημειώνοντας τρία γκολ και βγάζοντας δύο ασίστ σε επτά αγώνες της διοργάνωσης.

Μπορεί στον τελικό να απέτυχε σε πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό, όμως ήταν αυτός που ευστόχησε στην καθοριστική εκτέλεση στη διαδικασία με την οποία κρίθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα. Ατομικό βραβείο κατέκτησε και ο Εντουάρ Μεντί, ο οποίος δέχθηκε μόλις δύο γκολ στα επτά παιχνίδια της διοργάνωσης, με συνέπεια να κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα.

To Top