ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακόμη πιο κοντά στην… επιστροφή ο Χαριστέας

Ο Άγγελος Χαριστέας είναι ακόμη πιο κοντά στην… επιστροφή στο ποδοσφαιρικό “σπίτι” όπου γαλουχήθηκε, το Κλεάνθης Βικελίδης… Άλλωστε ο ίδιος από τον περασμένο Αύγουστο είχε προαναγγείλει ότι επέστρεψε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει ενεργό ρόλο και δράση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, πρώην επιθετικός, φέτος έχει δώσει το παρών σε πολλά παιχνίδια του Άρη κι αυτό έκανε για μια ακόμη φορά χθες με την Ξάνθη, έχοντας μάλιστα σημαντική συμβολή στην ανθρώπινη αγκαλιά που άνοιξε για τον μαχητή φίλαθλο της ομάδας από την Κατερίνη, τον Γιώργο…

Στο περιθώριο αυτής της παρουσίας είχε για μια ακόμη φορά συνάντηση με τον Θοδωρή Καρυπίδη, ο οποίος αρκετές φορές έχει βάλει στο τραπέζι την προοπτική ενεργού ρόλου του Χαριστέα στην κιτρινόμαυρη οικογένεια. Ο Καρυπίδης διατηρεί επαφή με τον Άγγελο Χαριστέα με στόχο να αναλάβει ηγετική θέση στην ΠΑΕ Άρης με βασική αρμοδιότητα ζητήματα οργανωτικού χαρακτήρα.

Πρόσφατα σε δηλώσεις του στο Yellow Radio -με αφορμή το θαύμα του Άγιαξ- είχε πει σχετικά με τον Άρη και την εφαρμογή του Ολλανδικού πλάνου: “Θα το δούμε…. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θέλει συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένα πράγματα και έτσι προχωράς, αν είσαι την μια μέρα έτσι και την άλλη αλλιώς, δεν θα πετύχεις τίποτα. Και αυτό δεν το λέω μόνο για τον Άρη, αλλά γενικά” ενώ στην ερώτηση για το ότι είχε πει στον  Καρυπίδη ότι για να αναλάβει θα πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη υποδομή απάντησε: “Η αθλητική υποδομή είναι το Α και το Ω. Ένας ποδοσφαιριστής του Άγιαξ ξέρει τι θα κάνει από το πρωί μέχρι το απόγευμα, που θα κάνει προπόνηση, που θα φάει, πότε θα γυρίσει σπίτι. Εδώ δεν ξέρει ένα παιδί ούτε που θα πάει να κάνει προπόνηση”.

Ο Χαριστέας έχει ξεκαθαρίσει ότι δίνει τεράστια βαρύτητα στην οργάνωση και τις υποδομές κι εφόσον πάρει αυτά τα εχέγγυα είναι θετικός στο να δρομολογηθεί η επιστροφή του. Εφόσον γίνει αυτό θα ασχοληθεί με τη γενικότερη οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος από τις μικρές ηλικίες έως τις παροχές που θα πρέπει να έχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, σε μια γενικότερη εφαρμογή ενός μοντέλου που θα εξελίξει τον Άρη και θα τον αναπτύξει περνώντας σε υψηλότερο επίπεδο…

Όλα αυτά από την θεωρία βέβαια, θα πρέπει να γίνουν στην πράξη, με τις εξελίξεις να αναμένονται…

To Top