Αλέξης Κούγιας: «Σήμερα είναι η μέρα της δικαιοσύνης-Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να παραπλανήσουν» (video)

«Βαριά μέρα σήμερα για τους δυο διασωθέντες, τους γονείς των παιδιών που διασώθηκαν αλλά κυρίως για την τραγική οικογένεια Καμπανού». Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Κούγιας μίλησε λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τους 12 που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη.

Ο συνήγορος είπε ότι «η σημερινή ημέρα είναι βαριά και για τους 12 κατηγορούμενους γιατί είναι η μέρα απόδοσης των ευθυνών», ενώ επεσήμανε πως οι 12, επέδειξαν θράσος από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία. «Από την πρώτη μέρα έχουν επιδείξει ακραία ασέβεια προς τον αείμνηστο Άλκη και την οικογένειά του και απέναντι στην ελληνική κοινωνία που εκδικάζει σήμερα τη δίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα που έδειξαν οι 12 μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου τους τελευταίους πέντε μήνες που εκδικάζεται η υπόθεση, τόνισε «από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα προσπάθησαν να παραπλανήσουν, είχαν πραγματικά μια θρασύτητα, η οποία όχι απλά τους εκθέτει αλλά ειλικρινά μας έφερε όλους σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Το ασύνηθες γεγονός είναι να υπάρχουν 50 χτυπήματα, των οποίων 30 στον Άλκη» ενώ πρόσθεσε πως «Δώδεκα νέα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους που πολλές φορές ξεπέρασαν τα όρια και κατέθεσαν ακόμη και σε συγγενείς των θυμάτων και να έχουν το θράσος όλοι να λένε ότι εκεί είμαστε τα είδαμε όλα αλλά κανείς απ’ εμάς δεν μαχαίρωσε. Αυτό είναι το χειρότερο στην υπόθεση αυτή. Ενάμιση χρόνο τώρα δοκιμάζεται η ελληνική κοινωνία απέναντι σε αυτή τη θρασύτατη συμπεριφορά».

Η σημερινή μέρα, είναι η μέρα της δικαιοσύνης σύμφωνα με τον ποινικολόγο

«Πρέπει όλοι εμείς οι υπόλοιποι να σιωπούμε και να περιμένουμε αυτούς που θα μιλήσουν μετά από ενάμιση χρόνο σιωπής: τους δικαστές», σημείωσε.

To Top