Αλαφογιάννης: “Γρήγορος, ευέλικτος και δυνατός στο 1 εναντίον 1 ο Ιτούρμπε”

Για την εμπειρία του στην Ιταλία αλλά και για την επικείμενη μεταγραφή του Χουάν Ιτούρμπε στον Άρη μίλησε ο Γιώργος Αλαφογιάννης.

Ο γνώστης της ιταλικής κουλτούρας, δημοσιογράφος, διερμηνέας και… πολλά άλλα μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και τόνισε τα εξής…

Για την καριέρα του στο ποδόσφαιρο:

“Έχω γεννηθεί στην Ιταλία, αλλά έχω ζήσει 20 χρόνια στην Ελλάδα. Πέρασα 7 χρόνια στην Ουντινέζε, τα οποία είναι πολλά για να είσαι μόνο σε μια ομάδα, πλέον κάνω μαθήματα Ιταλικών σε ξένους”.

Για τον Ιτούρμπε:

“Τον έχω δει και από κοντά στο γήπεδο. Όταν πήγε και στην Ρόμα και στην Βερόνα, ήταν μεγάλη είδηση. Ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς του στην Ρόμα, θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Είχε πολλούς μεγάλους παίκτες δίπλα του κάτι που τον βοήθησε ποδοσφαιρικά”.

Για το τι χαρακτηρίζει τον Ιτούρμπε ποδοσφαιρικά:

“Είναι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής, ευέλικτος και πολύ δυνατός στο 1 εναντίον 1. Μπορεί να παίξει σε όλες τις μεσοεπιθετικές θέσεις. Είναι αριστεροπόδαρος και δεν φημιζόταν στην Ιταλία για το σκοράρισμα, στο Μεξικό όμως βλέπω πως σκοράρει”.

Για την εξωγηπεδική συμπεριφορά του Παραγουανού:

“Εδώ δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα, στο Μεξικό δεν τον παρακολούθησα. Οι οπαδοί της Ρόμα τον συμπαθούνε, κάτι που δείχνει πως είναι καλός χαρακτήρας”.

Για ποιο λόγο πιστεύει πως δεν κατάφερε ο Ιτούρμπε να φτάσει ψηλότερα και να καθιερωθεί:

“Πιστεύω πως ήταν άτυχος καθώς έτυχε στην μεγάλη ομάδα της Ρόμα. Δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς, μέσα σε 2 χρόνια στην Ρόμα έπαιξε 40 παιχνίδια”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Πιστεύω πως είναι σε καλά επίπεδα, έχω καλή εντύπωση και για αυτό δε μπορώ να πω πως ο Ιτούρμπε είναι “πολυτέλεια” για αυτό. Στην Ιταλία υπάρχει καλή εντύπωση για το ποδόσφαιρο της χώρας”.

Για την άφιξη του Ιτούρμπε στον Άρη:

“Έχει παίξει με πολύ μεγάλα ονόματα, θα φέρει εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα κι ας είναι μόλις 28 ετών. Μπορεί να βλέπει τον Άρη ως μια ευκαιρία επανακαθιέρωσης στην Ευρώπη”.

Τέλος η κατάσταση στην Ιταλία με τον κορωνοϊό:

“Έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, γύρω στα 62 εκατομμύρια άτομα και τα 30 έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό είναι θετικό, είμαστε σε καλή κατάσταση”.

To Top