Αλεξανδρής: “Αν ισχύσει το απαγορευτικό, στόχος η παραμονή!”

Ο Άρης δεν έχει ακόμα ξεκάθαρο αγωνιστικό στόχο σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, γιατί ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα αρθεί ή όχι το απαγορευτικό της FIBA. Αν ο Άρης μπορεί να αποκτήσει κολεγιόπαιδα, τότε θα δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει στόχο την παραμονή!

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά πως “έγινε πολλή δουλειά το καλοκαίρι για να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την ομάδα και να κάνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, ικανό να πετύχει τους στόχους που θα θέσουμε εμείς και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου. Σήμερα ξεκινάμε ανεπίσημα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Κάποιοι παίκτες είναι καθ’ οδόν, κάποια παιδιά ήθελαν να έρθουν για να τους δω και μέχρι τη Δευτέρα θα δούμε αν μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα”.

Ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει τελικά τους παίκτες με τους οποίους έχει συμφωνήσει και απάντησε πως “υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο, το ξέρουμε με τον πρόεδρο και έχουμε δεύτερο πλάνο, αν ισχύσει το απαγορευτικό και δεν έχουμε τους παίκτες που έχουν συμφωνήσει, να μπορέσουμε με τις λύσεις που έχουμε στο μυαλό μας να φτιάξουμε μια ομάδα, που φυσικά δεν θα είναι τόσο δυνατή, αλλά θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πρωτάθλημα όπου στόχος θα είναι η παραμονή. Αν δεν μπορέσουμε να έχουμε Αμερικανούς θα είναι δύσκολο να κάνουμε ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί. Οι περιπτώσεις των Αμερικανών που είχαν αγωνιστεί πέρσι στην Ελλάδα είναι λίγες και οι παίκτες είναι πολύ ακριβοί για τα δεδομένα μας”.

“Ο Άρης φέτος πληρώνει τρεις ομάδες για να έχει μία”

Ο Αλεξανδρής πρόσθεσε πως “έχουμε άλλους δύο παίκτες που θέλουμε να εντάξουμε στην ομάδα, έναν περιφερειακό και έναν ψηλό και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος σύμφωνα με τις ανάγκες, ίσως αποκτήσουμε κάποιον παίκτη” και συνέχισε: “Το πλάνο ήταν συγκεκριμένο εξαρχής. Είχαμε γύρω στα 350.000 ευρώ να διαθέσουμε για παίκτες. Αν δεν είχαμε τα προβλήματα, το μπάτζετ θα έφτανε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα λεφτά που περισσεύουν πηγαίνουν όλα στην αποπληρωμή των οφειλών. Ο Άρης φέτος πληρώνει τρεις ομάδες για να έχει μία. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξοδέψουμε πολλά λεφτά. Χρειάζεται υπομονή, γιατί και πέρσι αυτά τα παιδιά (κολεγιόπαιδα) μετά από κάποιο διάστημα προσαρμόστηκαν. Τα ελληνόπουλα είναι και κάποιας ηλικίας και έμπειρα και μπορούν να στηρίξουν τη χρονιά”.

“Θα δοθούν ευκαιρίες σε Μποχωρίδη, Βεζένκοφ”

Ρωτήθηκε για τους Μποχωρίδη και Βεζένκοφ και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί η ομάδα τους δύο παίκτες φέτος και απάντησε πως “ο προσανατολισμός μας είναι τα παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν καριέρα και να δείξουν τον δρόμο και για άλλα νεαρά παιδιά. Για να παίξει κανείς στον Άρη δεν πρέπει να του κάνεις χάρη. Αυτά τα δύο παιδιά, και ειδικά στον Λευτεράκη δόθηκαν ευκαιρίες πέρσι. Στον Βεζένκοφ όχι τόσο πολλές κυρίως λόγω σχολείου. Πιστεύω θα του δοθεί η δυνατότητα να δείξει το ταλέντο και με συμμετοχή στα παιχνίδια και στις προπονήσεις, γιατί πέρσι έχασαν και αρκετές προπονήσεις. Στην καριέρα μου έχουν περάσει πολλά παιδιά από τα χέρια μου και έκαναν καριέρα. Το μέλλον του αθλήματος είναι τα νέα παιδιά. Εγώ δίνω ευκαιρίες, αρκεί να τις αξίζουν. Πιστεύουμε στα δύο παιδιά, όπως και στον Σαρικόπουλο. Χαρά μας είναι να βλέπουμε τα νέα παιδιά…”.

 

To Top