Αλεξανδρής για Κίμκι: «Ποια αδύνατα σημεία;»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν είδε… αδύνατα σημεία στο σκάουτινγκ της Κίμκι ή δεν θέλησε να τα πει. Θυμήθηκε τον Σόλομον που έβαζε τα τρίποντα από το κέντρο το 2003 κόντρα στην ίδια ομάδα, την οποία έχει κερδίσει δύο φορές και ευχήθηκε να είναι αύριο η Κίμκι σε κακή μέρα για να διεκδικήσει ο δικός του Άρης τη νίκη.

Ο τεχνικός των κίτρινων τόνισε πως “η Κίμκι είναι από τις δυνατότερες ομάδες στον ευρωπαϊκό χώρο αυτή τη στιγμή. Μπορεί να μη παίζει Ευρωλίγκα, αλλά και το ρόστερ της και ο προϋπολογισμός της υποδεικνύει και είναι και πεποίθησή μου, ότι την επόμενη χρονιά θα είναι εκεί.
Είναι από τα πιο δύσκολα σκάουτινγκ που κάναμε τη φετινή χρονιά, γιατί έπρεπε να διαβάσουμε και το παιχνίδι της και να αναλύσουμε έναν προς έναν όλους τους παίκτες της. Για μας είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση, έχουμε ανταποκριθεί σε υψηλού επιπέδου παιχνίδια όπως με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αυτό ζήτησα από τους παίκτες μου. Εκτιμώ ότι η παρουσία και το ενδιαφέρον του κόσμου από ότι φαίνεται θα είναι έντονη και πολυπληθής και θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε ένα μεγάλο σωματείο”.

Ρωτήθηκε αν η νίκη σημαίνει και ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση και απάντησε πως “αυτός είναι ο στόχος. Με τα παιδιά είπαμε ότι αν καταφέρουμε και κερδίσουμε τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας, θα είμαστε πολύ κοντά σε μια πολύ σημαντική επιτυχία, ένα come back της ομάδας στα ευρωπαϊκά γήπεδα”

Για τα αδύνατα σημεία της Κίμκι είπε ότι “δεν είδαμε κανένα αδύνατο σημείο. Σε τέτοιες ομάδες πρωταρχικός στόχος είναι να τις βγάλουμε από τον ρυθμό τους, να βάλουμε τους παίκτες του να σκεφτούν και στην άμυνα και στην επίθεση. Δεν μπορώ να σας πω τι έχουμε επιλέξει, αλλά θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή”.

Την περίοδο 2002-03 ο Άρης είχε κερδίσει δύο φορές τη Κίμκι πριν κατακτήσει το Τσάμπιονς Καπ με προπονητή τότε τον Αλεξανδρή: “Και τότε αντιμετωπίσαμε τη Κίμκι, είχαμε άλλη ομάδα τότε, έμπειρα παιδιά, γερά κορμιά. Τους είχαμε κερδίσει δύο φορές! Ο Σόλομον στη Ρωσία έβαζε τα τρίποντα από το κέντρο, εδώ δεν είχε παίξει για το γνωστό λόγο (σ.σ. τιμωρία λόγω χρήσης ινδικής κάνναβης), αλλά είχε ντυθεί Σόλομον ο Γκαγκαλούδης και είχε βάλει 23 πόντους. Το ανέφερα στα παιδιά, ότι η παράδοση είναι υπέρ μας και πρέπει να διατηρήσουμε τη παράδοση”.

Η Κίμκι δεν έχει ξεκινήσει καλά στο 2012, μετράει ήδη δύο ήττες και ο τεχνικός του Άρη είχε εξήγηση: “Όλες αυτές οι ομάδες αγωνίζονται σε πολλές διοργανώσεις, με ισχυρούς αντιπάλους. Η λίγκα του βορρά έχει ομάδες με 8-10 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ, αλλά έχει και μακρινά ταξίδια. Έχουν, όμως, το πλεονέκτημα έναντι μας, γιατί είδατε ότι έρχονται με τσάρτερ για να μην κουραστούν. Δεν θα προπονηθούν καν σήμερα. Δείχνουν, όμως, σεβασμό στην ομάδα μας όπως διάβασα από τις δηλώσεις τους. Μακάρι να μην είναι σε καλή βραδιά και αύριο”.

Κατέληξε αναφέροντας μετά από σχετική ερώτηση σε ποια ψυχολογική κατάσταση είναι η ομάδα του μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό: “Πάντα οι ήττες όταν έρχονται έτσι αφήνουν κάτι. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τα παιδιά. Κάποιοι επηρεάστηκαν, αλλά από την χθεσινή ενασχόληση που είχαμε όλοι με τα παιδιά, πιστεύω να έχουν ξεπεράσει αυτή τη περιπέτεια που είχαν με τον Παναθηναϊκό”.

To Top