Αλεξανδρής: “Μπορεί ο Άρης την 3η θέση, εάν…”

O Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων και για τον Άρη και την προσπάθεια που επιχειρεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Focus 103,6:

Για τον Άρη: ” Ήμουν στο γήπεδο και παρακολούθησα από κοντά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Χάρηκα πολύ για την επιστροφή του κόσμου καθώς το “Αλεξάνδρειο” ήταν σχεδόν γεμάτο. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν με τα καλύτερα λόγια για το ρόστερ του Άρη. Υπάρχουν προοπτικές. Έχει χάσει παίκτες με εμπειρία αλλά προστέθηκαν οι τρεις Αμερικανοί και ο Πάσαλιτς. Εκτιμώ πως θα κάνει καλύτερη χρονιά από πέρυσι και θα διεκδικήσει την τρίτη θέση αν βελτιωθεί σε κάποιους τομείς. Χθες (07/10) ξεκίνησε καλά αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Χρειάζεται ακόμα δουλειά.

 Για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που σιγά σιγά λύνονται: “ Είναι ένας παράλληλος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση καθώς τα προβλήματα αποτελούν τροχοπέδη για την πρόοδο  της ομάδας. Γνωρίζω τα πράγματα από πρώτο χέρι και όταν λυθούν αυτά τα προβλήματα η ομάδα θα κοιτάει ψηλότερα, σε σημείο να διεκδικεί τίτλους.”

 Για την Κηφισιά:” Έχει κρατήσει τον κορμό, έχει κάνει στους ξένους, έχει εμπειρία και θα είναι ένας σημαντικός αντίπαλος. Ο Άρης πρέπει να ξεπεράσει την κόπωση και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να είναι έτοιμος.”

 Για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: ” Οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή είναι υπέρ του Ολυμπιακού. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο. Σύμφωνα με την εικόνα των φιλικών ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έχει κρατήσει τον κορμό του και ενισχύθηκε με ικανούς παίκτες. Έχει τον ίδιο προπονητή για τρίτη χρονιά και είναι το φαβορί. Ο Παναθηναϊκός από την είναι σε μεταβατικό στάδιο. Άλλαξε προπονητή, έχει αλλάξει το ρόστερ και οι περισσότεροι είναι νέοι. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά.Τώρα δεν είναι 100% έτοιμος. Στα φιλικά πάντως έδειξε πολύ κακή εικόνα. Έχανε με 25 πόντους διαφορά. Και έτσι χάνεις και την αυτοπεποίθησή σου. Οι έμπειροι έχουν μεγαλώσει. Ο Διαμαντίδης δεν είναι ίδιος. Ο Φώτσης επίσης και είναι και πιο ευάλωτοι στους τραυματισμούς. Η εκτίμησή μου σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα είναι ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός.

 Για τον ΠΑΟΚ: ” Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το ότι έχει διατηρήσει τον Σούλη Μαρκόπουλο. Είναι πολύ έμπειρος, ο πρώτος σε συμμετοχές στην Α1. Ξέρει την ομάδα και έχει περάσει την φιλοσοφία του. Όταν είσαι καιρό σε μία ομάδα μπορείς να βλέπεις τι είναι καλό και τι κακό και να την βελτιώνεις χρόνο με τον χρόνο. Παρακολούθησα τα φιλικά. Βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ σε ένα στάδιο προσαρμογής γιατί άλλαξε και αυτός σημαντικά το ρόστερ του.”

 Για τον στόχο της τρίτης θέση: ” Από την στιγμή που και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης βάζουν μια τάξη στα οικονομικά τους, η φυσική ροή των πραγμάτων το να διεκδικήσουν την τρίτη θέση. Είναι ομάδες με μεγάλη δυναμική και ιστορία και έχουν πολύ κόσμο να τους ακολουθεί. Επίσης το Ελληνικό μπάσκετ και η Θεσσαλονίκη χρειάζεται και τον Ηρακλή.”

 Για τον Κώστα Παπανικολάου: “ Χαιρόμαστε όταν οι Έλληνες βρίσκονται στο NBΑ, πόσο μάλλον για τον Κωστάκη ο οποίος δούλεψε με το κεφάλι κάτω, ήταν υπάκουος και αλτρουιστής βάζοντας πάντα την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Είδα τις φάσεις από το ντεμπούτο του και είχε πολύ καλή παρουσία.”

Για την εθνική ομάδα: “ Έχει ξεκινήσει η σταδιακή ανανέωση της ομάδας. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, με ταλέντο, σωματικές και πνευματικές ικανότητες για να διαδεχθούν την προηγούμενη γενιά που μας πρόσφερε τεράστιες επιτυχίες. Υπάρχει το υλικό και αν δουλεύουν με επιμέλεια και είναι πειθαρχημένοι έχουν όλες τις δυνατότητες να φτάσουν ψηλά.”

 Για τον Φώτη Κατσικάρη: ” Η πρώτη του παρουσία με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο κύπελλο ήταν ελπιδοφόρα. Πέρασε αήττητος τον όμιλο απλά στην δεύτερη φάση η ομάδα δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασίες. Έχασε την ευκαιρία να περάσει στους 8. Έδειξε ότι έχει δουλέψει για να περάσει ένα καινούριο αγωνιστικό στυλ με περισσότερη ικανότητα στην άμυνα.”

To Top