ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αλεξανδρής: «Μπορούμε να βοηθήσουμε και δεν μας θέλουν, κανείς δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από τον Άρη»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και αποκάλυψε ότι ο Χάρης Παπαγεωργίου σκέφτεται την αποχώρηση από τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης.

Ο πρώην τεχνικός των κίτρινων τόνισε στο Yellow Radio 101,7 FM: 

Για την σχέση του με το ποδόσφαιρο: Είδα το πρώτο παιχνίδι μου στο Χαριλάου, κερδίσαμε 3-1 τον ΠΑΟΚ σε φιλικό, είχα μία τρέλα με το ποδόσφαιρο, έπαιξα κιόλας.

Στην φωτογραφία αυτή (σ.σ. παρακάτω) είχα βγάλει δελτίο και έπαιζα ποδόσφαιρο ενώ ταυτόχρονα ήμουν διεθνής στο μπάσκετ. Και στον στρατό όταν ήμουν έπαιρνα άδειες και έπαιζα στον Εθνικό Ελληνορώσων.

Δεν έπαιζα μόνο εγώ ποδόσφαιρο, έπαιζε και ο Παραμανίδης, έπαιζε και ο Ανανιάδης. Με έβλεπε ο Αλκέτας όταν παίζαμε, μου έλεγε «έλα να δοκιμαστείς το καλοκαίρι και θα σε κάνω πλούσιο», αλλά τα καλοκαίρια παίζαμε με τις Εθνικές ομάδες.

Για το πως βγήκε το παρατσούκλι «Τίγρης»: Το Τίγρης μπήκε από το μπάσκετ, από τον Φαίδωνα Ματθαίου. Καλοκαίρι, ήμουν κατάμαυρος από τον ήλιο στην Εθνική νέων και επειδή μάρκαρα πολύ δυναμικά με έλεγαν «black tiger». Με τα χρόνια έφυγε το μπλακ και έμεινε το tiger.

Για την μουσική που άκουγε πριν παίξει μπάσκετ: Άκουγα ρεμπέτικα πριν μπω να παίξω, άκουγα το «αγωνία» του Ζαμπέτα.

Για τον Καμπάνη: Ο Καμπάνης μας λάτρευε. Και εμένα και όλη την ομάδα του μπάσκετ. Ήταν κορυφαίος, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Έζησα πιο μετά και τον Παντελάκη στον ΠΑΟΚ αλλά με τον Καμπάνη δεν υπάρχει σύγκριση.

Εμένα ο Καμπάνης στον γάμο μου, μου έκανε δώρο όλη την κρεβατοκάμαρα που τότε ήταν πολλά λεφτά. Ερχόταν όταν βγαίναμε με τον Ιωαννίδη και τον Παπαγεωργίου, γούσταρε την παρέα μας.

Μου έλεγε «Τίγρη να σαι δυνατός, τις κότες τις ξεπουπουλίζουν. Να είσαι δυνατός, να αντέχεις το να σε κράζουν και να το κάνεις και εσύ».

Δεν ήταν βέβαια ο Καμπάνης, ήταν ο Γεωργιάδης, ο Χατζηγεωργίου, ο Γούναρης, ο Μαργαρίτης, ο Μουτοβίνος, ο Λαγός. Τεράστιοι παράγοντες.

Για τον Μάντζιο: Χαίρομαι που βρέθηκε αυτό το παιδί στον Άρη, έχει φορέσει την φανέλα, ξέρει την νοοτροπία, ξέρει τον κόσμο. Φέτος του δίνεται ευκαιρία να πάρει ένα κύπελλο Ελλάδος.

Για την συνάντηση που είχε με την Τίγκρε, την ομάδα που έφτασε στον τελικό του Confedarations Cup: Μου λέγανε ότι είναι μία ομάδα πρωταθλήτρια Μεξικού στην προετοιμασία μας. Μου είπαν ότι ο προπονητής της Τίγκρε θέλει να μου μιλήσει, και να πάρω και το πινακάκι μου μαζί. Μου ζήτησε να του δείξω τα συστήματα του για να «κλέψει» ιδέες.

Για την σημερινή κατάσταση του μπασκετικού Άρη: Ήταν ο Γουλιέλμος. Έβαλε 1,5 εκατομμύριο από την τσέπη του και τον κρεμάσαμε. Ο Αρβανίτης είπε ότι μπορεί να αναλάβει αύριο, ότι έχει μία ομάδα δέκα ατόμων.. Και είμαστε σε ένα σημείο που αν δεν ήταν ο Πλιάκης και ο Ρουσιαμάνης δεν θα ξέραμε τι θα κάνουμε.

Ο προϋπολογισμός του Άρη κοντεύει να είναι 600.000. Είναι μπάτζετ για τετράδα όχι για να σωθείς. Το 2010 με μπάτζετ 350.000 έκανα ομάδα για Ελλάδα και Ευρώπη και έβγαλα τον Βεζένκοφ και τον Μποχωρίδη.

Έπρεπε να είχαν γίνει καλύτερες επιλογές. Έχουμε μπει σε μία δύνη. Δεν λέω να φεύγουν οι προπονητές, αλλά πρέπει να βρίσκονται λύσεις.

Μαθαίνω ότι δεν θα γυρίσει ο Σούλερ, έχεις παίκτη να τον αντικαταστήσεις;

Εγώ τους είχα πει την άποψη μου, τους είχα πει ότι μπορώ όποτε θέλουν να έρθω να βοηθήσω αφιλοκερδώς. Τους είχα πει και για Έλληνες παίκτες και για ξένους.

Κανένας μας δεν είναι πάνω από το συμφέρον του συλλόγου, έτσι είναι. Έτσι μας μεγάλωσαν εμάς οι μεγάλοι παράγοντες, δεν ξέρω γιατί δεν θέλουν την βοήθεια μας. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να βοηθήσουμε και δεν μας θέλουν. Αν ήταν καλά ο Γιάννης (σ.σ. Ιωαννίδης) θα σου έλεγα τι θα γινόταν.

Όταν αποκλείεις ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, όταν αποκλείεις την ιστορία της ομάδας, κάνεις κακό.

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου: O Xάρης μου εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να φύγει. Δεν μπορώ να πω τους λόγους, αλλά είναι κάτι που με στεναχώρησε, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Η ομάδα θα σωθεί εύκολα ή δύσκολα.

To Top