Αλεξανδρής: “Ο κόσμος θα επιστρέψει, είμαι σίγουρος”

Ο Άρης παίζει αύριο (21.00) την πρόκρισή του με την Ρουντούπις, αλλά ουδείς διακρίνει άγχος και πίεση. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής επεσήμανε πως δεν αγχώνει τους παίκτες του, απλά τους μεταφέρει τις δικές του φιλοδοξίες και του συλλόγου και αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου.

Ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε πως “δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι. Εμείς έχουμε πει ότι είτε εντός έδρας, είτε εκτός έδρας παίζουμε για τη νίκη. Μας ευνοεί το γεγονός ότι και με έναν πόντο αν κερδίσουμε, περνάμε στην επόμενη φάση. Είναι, όμως, ένα παιχνίδι που θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί και αυτοί έχουν τις φιλοδοξίες τους, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και κέρδισαν μια πολύ καλή ομάδα, την Λιέτουβος Ρίτας” και πρόσθεσε πως “εγώ είπα στα παιδιά ότι αφού κερδίσαμε εκεί, γιατί να μην μπορούμε το κάνουμε και εδώ; Αυτό θα γίνει αν παίξουμε καλά. Τι εννοώ; Να ελέγξουμε τον ρυθμό, γιατί όλες οι λιθουανικές ομάδες, είναι ομάδες ρυθμού. Δεν θέλουμε να βρουν το παιχνίδι τους. Θέλουμε να τους βάλουμε να σκεφτούν… Στο πρώτο παιχνίδι είχαν 88 πόντους μέσο όρο τότε και εμείς τους περιορίσαμε στους 60 πόντους. Αν το κάνουμε αυτό, εκτιμώ ότι θα κερδίσουμε και θα προκριθούμε”.

Ρωτήθηκε αν υπάρχει πίεση ή άγχος και απάντησε πως “δεν τους αγχώνω, απλά τους μεταφέρω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και του συλλόγου. Και οι ίδιοι θέλουν να προχωρήσουν στην Ευρώπη, θα είναι καλό να ακουστούν, είναι ένα επιπλέον κίνητρο να παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες, αν προκριθούμε. Θα κερδίσουμε εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες γιατί ο Άρης τα επόμενα χρόνια πρέπει να πρωταγωνιστεί”.

Για την παρουσία του κόσμου σχολίασε πως “τα παιδιά τα έχουμε πει πολλά για τον κόσμο, τους έχουμε βάλει να δουν βίντεο και φωτογραφίες από σπουδαία παιχνίδια όπως με τη Μπαρτσελόνα και ανυπομονούν να δουν το γήπεδο γεμάτο. Εγώ είμαι υπομονετικός, γιατί ξέρω ότι ο κόσμος για να έρθει, πρέπει να δει. Ο κόσμος θα επιστρέψει. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό”.

Ρωτήθηκε για την Ρουντούπις και τι έχει αλλάξει σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και απάντησε πως “είναι ίδια ομάδα, απλά μπήκαν καινούρια πρόσωπα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Έφυγε ένας παίκτης και παίζει πλέον στη Ζαλγκίρις, γιατί εκεί ανήκε (Μπουτκεβίτσιους), όμως παίζει αρκετά ο Ουρμπούτις, που έχει μέσο όρο 15 πόντους στα τελευταία παιχνίδια. Είναι ένα νέο πρόσωπο, το έχουμε τσεκάρει. Είναι ομάδα που την παρακολούθησα στην εκτός έδρας νίκη με τη Νίμπουρκ και αν τους δώσεις χώρο και δεν τους προσέξεις, σουτάρουν ανεξέλεγκτα. Από το ξεκίνημα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να τους υποχρεώσουμε να παίξουν άμυνα. Δεν μας συμφέρει το ‘run n gun’ παιχνίδι”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top