Αλεξανδρής: Σαν να πιάσαμε το τζόκερ, αν…

Γίνεται πολύς λόγος για την προσαρμογή των κολεγιόπαιδων του Άρη στην ευρωπαϊκή (και ελληνική) πραγματικότητα. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πάντως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από όσα βλέπει να κάνουν οι Μαυραϊδής, Όλιβερ, Κιρούς και Μάλντροου.

Ο τεχνικός του Άρη αμέσως μετά τον αγώνα με την Ακαντέμικ τόνισε πως “πρέπει να έχεις υπομονή με αυτήν την ομάδα, γιατί έχει νέα παιδιά, που είναι μόνο μία βδομάδα μαζί. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την εικόνα που είχαμε για τρία δεκάλεπτα, όταν και ήμασταν ισόπαλοι (58-58). Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν αντέξαμε, κάναμε επτά λάθη, γιατί μας πίεσαν. Είναι πιο πλήρεις από εμάς και δεν αντιδράσαμε σωστά. Μας έλειψαν και τα δύο παιδιά (Ταπούτος, Τσαϊρέλης), που δεν τα είχαμε σήμερα και… εξουθένωσα την ομάδα. Τα μικρά παιδιά, ο Βεζένκοφ και ο Μποχωρίδης δεν είναι έτοιμα ακόμα. Σε γενικές γραμμές είδα κάποια πράγματα που με ενθουσίασαν και θέλει πολλή δουλειά για να τα διατηρήσουμε. Είδα όμως και ορισμένα κομμάτια, ειδικά στην άμυνα, που χρειάζεται πραγματικά να δουλέψουμε. Είναι φιλικά για συμπεράσματα…”.

Ρωτήθηκε για την εμφάνιση των καινούριων παικτών και απάντησε αναλυτικά. Για τον Κιρούς είπε ότι “είναι φτωχόπαιδο από το Κεντάκι και δεν έχει μάθει να παίζει προγραμματισμένα. Τον αποκαλώ thunder, γιατί μοιάζει σαν κεραυνός. Χτύπησε στη μέση σήμερα, παρότι είχε καλή απόδοση. Είναι ένα παιδί που αν μπει στις νόρμες που θέλουμε να παίξουμε, θα είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης.

Για τον Όλιβερ είπε πως “είναι από τους παίκτες που θα κάνει αίσθηση στο πρωτάθλημα. Είναι σοβαρό παιδί, με περγαμηνές, που είχε 24 πόντους μέσο όρο στο NCAA. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης”.

Για τους Μάλντρου και Γουότκινς είπε ότι “ο Σαμ (Μάλντροου) δεν έχει βρει ακόμα τον πραγματικό του εαυτό και τον ρόλο του στην ομάδα, γιατί τον βάζω και “4” και “5”. Το ίδιο και ο Ντάριλ (Γουότκινς), που είναι μόλις πέντε μέρες μαζί μας. Αν βρουν τα πατήματά τους και έρθουν και οι δύο παίκτες που θέλουμε, η ομάδα θα βγάζει θετικό πρόσημο και θα παίζει ωραία”.

Για τον Μαυραϊδή υπογράμμισε πως “τον πήραμε για γκαρντ, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και πλέι μέικερ. Έχει μάθει στο Πρίνστον να παίζει τελείως διαφορετικό μπάσκετ και το έχουμε συζητήσει. Είναι πολύ σοβαρό παιδί, που δουλεύει χωρίς σταματημό και η προσαρμογή του είναι πολύ γρήγορη”.

Εν κατακλείδι ο Αλεξανδρής τόνισε πως “κάναμε τέσσερις επιλογές από παίκτες που ήταν σε κολέγια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θα είναι σαν να πιάσαμε το τζόκερ, αν συνεχίζουν να παίζουν έτσι”.

To Top