Αλεξανδρής στο PRESSARIS: “Έχει προβάδισμα ο Άρης, αλλά δεν θα έρθει εύκολα η νίκη”

Σαν προπονητής του Πανιωνίου, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αντιμετώπισε τόσο τον Άρη όσο και τον ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου γνωρίζει πολύ καλά και τις δυο ομάδες, έχοντας αναλύσει και “διαβάσει” τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα τους. Μιλώντας στο PRESSARIS ο πολύπειρος τεχνικός που έχει περάσει από τους πάγκους και των δυο ομάδων, έδωσε προβάδισμα για τη νίκη στους κίτρινους, λόγω έδρας αλλά και αγωνιστικής κατάστασης.

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός ξεκινώντας την ανάλυση του Κυριακάτικου ντέρμπι επεσήμανε: “Πιστεύω πως είναι ένα παιχνίδι ανοικτό σε κάθε πρόβλεψη και αποτέλεσμα. Την χρονική περίοδο κατά την οποία έγινε ο αγώνας που διακόπηκε, ο ΠΑΟΚ ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Τη συγκεκριμένη στιγμή έχει χάσει δυο παίκτες, τον Μπρέμερ και τον Κακαρούδη ενώ υπάρχει μια φυσιολογική κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά ο Άρης λόγω έδρας είναι ικανός να κερδίσει το ντέρμπι. Έχει ένα προβάδισμα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η νίκη θα έρθει εύκολα γι΄αυτόν γιατί ο ΠΑΟΚ είναι έμπειρη ομάδα, έχει βρει ρυθμό απο τα συνεχόμενα παιχνίδια και μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν στη διάρκεια μας αναμέτρησης.

Αναλύοντας πιο πολύ το παιχνίδι ο Αλεξανδρής τόνισε: “Περιμένω να δω ποιο θα είναι το σκεπτικό των προπονητών και ποια τακτική θα ακολουθήσουν την ώρα του αγώνα. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι τα ατού των ομάδων. Ο Βεζένκοφ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, είναι ένα σημείο αναφοράς για την επίθεση του Άρη. Ο τραυματισμός του Κακαρούδη στερεί από τον ΠΑΟΚ μια επιλογή για το μαρκάρισμα του. Υπάρχει ο Μαργαρίτης που είναι δυνατό παιδί και νομίζω πως το μαρκάρισμα του Βεζένκοφ θα κρίνει κάτα κάποιον τρόπο την έκβαση της αναμέτρησης.

Στη θέση “δύο” υπάρχει ο Πάσαλιτς που θα “ματσάρει” με τον Κάρτερ. Είναι κι αυτό ένα “κλειδί” του αγώνα, όπως και ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθούν οι “άσοι”, ο Όντουμ και ο Τσόχλας απέναντι στον Τόμας και τον Αντεκμπόγιε. Ο Άρης διαθέτει γρήγορα γκαρντ και θα επιδιώξει να ανοίξει τον ρυθμό και να πετύχει εύκολα καλάθια. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που θα προσπαθήσει να παίξει σετ επιθέσεις, δηλαδή πέντε εναντίον πέντε. Ο ρυθμός θα είναι επίσης ένα “κλειδί’, αν δηλαδή θα ανοίξει ή θα πάει σε πιο αργό τέμπο. Στη θέση “πέντε” και οι δυο ομάδες έχουν στο ρόστερ τους παιδιά με βαριά κορμιά και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποια από τις δυο ομάδες θα επικρατήσει στη μάχη κάτω από τα δυο καλάθια.

Η επανάληψη ενός ντέρμπι που διεκόπη αποτελεί μια ακόμη ιδιαιτερότητα και κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. “Καταρχήν θα ήθελα πολύ να είμαι παρών στον αγώνα αυτό αλλά εξαιτίας κάποιων υποχρεώσεων θα πρέπει να παραμείνω στην Αθήνα για μερικές μέρες ακόμη”, είπε ο Αλεξανδρής και πρόσθεσε: “Είναι η πρώτη φορά πάντως που γίνεται κάτι τέτοιο. Ένα παιχνίδι Άρη-ΠΑΟΚ επαναλαμβάνεται, ξεκινώντας από την αρχή με άλλους διαιτητές και με την παρουσία κόσμου που δίνει στον Άρη πλεονέκτημα σε σχέση με τα δεδομένα που υπήρχαν στον αγώνα του Οκτώβρη όταν ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ. Ξέρουμε όλοι τι πίεση ασκεί το Αλεξάνδρειο σε όλους τους αντιπάλους κι αυτό είναι ένα συν για τους γηπεδούχους”.

Οι παίκτες και οι προπονητές των δυο ομάδων όμως θα ζήσουν μια ακόμη πρωτόγνωρη κατάσταση αφού σε διάστημα επτά μερών θα αναμετρηθούν δυο φορές στο πλαίσιο της κανονικής διάρκειας της Α1. “Είναι μια ακόμη ιδιαιτερότητα γιατί κι αυτό δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Η έκβαση του αγώνα της Κυριακής θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη αναμέτρηση που θα γίνει το (επόμενο) Σάββατο στην έδρα του ΠΑΟΚ. Οι δυο προπονητές θα παρακολουθήσουν το βίντεο του πρώτου παιχνιδιού, θα δουν τα συν και τα πλην κι ανάλογα θα μπουν σε διαδικασία να προετοιμάσουν τις ομάδες τους, προσθέτοντας ίσως κάποια καινούργια στοιχεία για να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον”.

To Top