ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αλεξιάδης: “Ταλαντούχος και Αρειανός ο Μπαγκαλιάνης, όνειρο του να παίζει στην πρώτη ομάδα”

Ο γενικός αρχηγός των ακαδημιών του Άρη, Παναγιώτης Αλεξιάδης, μίλησε για την προσπάθεια της Κ15 του Άρη, την νοοτροπία που χτίζεται αλλά και τους παίκτες από τα σπλάχνα των κιτρινόμαυρων που παίζουν σήμερα στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio

Αρχικά ανέφερε:

Μπορούμε να νιώσουμε περήφανοι για αυτά τα παιδιά. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεκδικούμε το πρωτάθλημα, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά και την ομάδα. Όλοι καταθέσαν την ψυχή τους, παίξαμε στα ίσα απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Τα δώσαμε όλα και διεκδικήσαμε το ματς μέχρι το 95′ που δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Πήγαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν τα καταφέραμε, αλλά νομίζω ότι για να έρθουν οι τίτλοι σε αυτές τις ηλικίες πρέπει πρώτα να κάνεις καλή δουλειά, να καταξιωθείς. Μέσα από αυτήν την λογική θα έρθουν οι τίτλοι, αλλά και καλά παιδιά που θα στελεχώσουν την ομάδα.

Για την διαφορά των μπάτζετ του Άρη σε σχέση με τις άλλες ομάδες:

Έχουν πάνω από δύο εκατομμύρια μπάτζετ και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, η διαφορά είναι τεράστια στους αριθμούς. Αλλά πολλές φορές μπάλα δεν παίζουν μόνο τα μπάτζετ. Και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κάτσουμε να χάσουμε επειδή έχουν μπάτζετ 2-3 εκατομμύρια. Εμείς προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχει η ομάδα μας, και κάθε χρόνο θέλουμε να πηγαίνουμε και καλύτερα.

Για το ότι η “φανέλα” του Άρη παίζει ρόλο:

Το είπαν και πολύ παράγοντες στο ματς. Ότι η φανέλα και το σήμα παίζουν τεράστιο ρόλο. Τα παιδιά μας μπήκαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα με την νοοτροπία ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Πρέπει να μάθεις στον αθλητή να θέλει να κερδίζει, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η νίκη.

Για τον Μπαγκαλιάνη:

Είναι από 12 χρονών στην ομάδα. Το 2014 που μπήκα στον Άρη ήταν στην Κ14. Είναι φίλαθλος του Άρη, είναι πάρα πολύ Αρειανός, όπως όλη η οικογένεια. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπακούτση, όπως και όλα τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά όταν πηγαίναν για Κ15 παίζανε στην ΕΠΣΜ γιατί ο Άρης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία. Είναι η ομάδα που είχε πάει στο Elite Neon Cup και απέκλεισαν την Σίτι. Φαινόταν από μικροί ότι υπάρχουν ταλέντα. Είναι και παιδιά που αγαπάνε την ομάδα, κάθε ομάδα χρειάζεται τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι και το όνειρο των παιδιών αυτών, να παίξουν μπάλα στον Άρη.

Για το αν πιστεύει ότι έχουν τις δυνατότητες να διακριθούν με τον Άρη οι Μπακούτσης και Μπαγκαλιάνης:

Έχω πολύ καλό προαίσθημα για αυτά τα παιδιά. Και για τα δύο αυτά, και για άλλα παιδιά. Και θέλω να πω ότι αυτά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φύγουν από την ομάδα στα δύσκολα. Αλλά αγαπούσαν τόσο πολύ τον Άρη που μείνανε. Θέλει δουλειά, θέλει οργάνωση και σιγά-σιγά να φτάσουν όσο περισσότερα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Ας κρατήσουμε όμως χαμηλά το κεφάλι, να δουλέψουν, να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα και να συνεχίσουν έτσι.

Για το αν στην πρώτη ομάδα ρίχνουν τα βάρος που πρέπει στους “νεαρούς”:

Και ο Άγγελος, και ο κόουτς και ο Τόλης ο Τερζής τα παίρναν τα παιδιά επάνω, τους έδιναν ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα είναι και στο χέρι των παιδιών. Υπάρχει πάντως διάθεση.

Για το ότι δεν επιτρέπεται ούτε η άνοδο παιδιών από την ακαδημία με το Ban:

Είχαν σκοπό να κάνουν τρία παιδιά επαγγελματίες τον Ιανουάριο. Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα. Είναι παρανοϊκό να μην μπορείς να ανεβάσεις παίκτες από τις ακαδημίες.

Για την άρση του ban:

Αυτήν την στιγμή αυτός είναι ο νούμερο ένα στόχος. Να φύγει το ban και όλα τα άλλα θα πάνε καλά.

To Top