Αλκαράθ: «Δεν ήμασταν ψύχραιμοι, δεν μας άφησαν να παίξουμε ποδόσφαιρο, δύσκολος ο δρόμος μας χωρίς μεταγραφές»

Ο Λούκας Αλκαράθ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μετά το τέλος του αγώνα. Στάθηκε στην έλλειψη της ψυχραιμίας της ομάδας του, στο γκολ που δέχθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα, αλλά και στη σκοπιμότητα της Καλλιθέας που προσπάθησε να χαλάσει το παιχνίδι.

Ο Ισπανός προπονητής παραδέχθηκε ότι: «Είχαμε διάθεση από αρχή να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ, αλλά δεν ήμασταν ψύχραιμοι όταν έπρεπε. Το γκολ που δεχθήκαμε ήρθε από δικό μας λάθος, αν και δεν είχαμε πίεση από τον αντίπαλο. Όμως δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε ρυθμό, μια και δεν μας άφησαν να παίξουμε ποδόσφαιρο οι αντίπαλοι με τη σκοπιμότητα και τις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής έδειξε την πρώτη κάρτα για καθυστερήσεις στο 91ο λεπτό.Όταν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν συνεχείς οι διακοπές και οι μόνιμες καθυστερήσεις από τους παίκτες του αντιπάλου. Η ομάδα κυνηγούσε την ανατροπή του σκορ και ήταν δύσκολο να βρει ρυθμό με τις διακοπές».

Ο Αλκαράθ στάθηκε και στα πολλά προβλήματα, όπως αυτό του Αγκάνθο, αλλά και του Παπαστεριανού της τελευταίας στιγμής.

«Πέρα από τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα είχαμε τα προβλήματα με τους δυο επιθετικούς μας, τον Αγκάνθο και τον Κανούλα. Είχαμε και την ατυχία με τον Παπαστεριανό στο ζέσταμα. Μεσοεπιθετικά το πρόβλημα ήταν μεγάλο όχι μόνο σε ότι αφορά τους παίκτες που ξεκινούν βασικοί αλλά και στους αναπληρωματικούς. Δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια».

Ο τεχνικός των κίτρινων ρωτήθηκε για τους λόγους της απόφασης του να έχει στον πάγκο μόνο έναν επιθετικό με δεδομένο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης. “Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, εγώ είμαι αυτός που αξιολογώ το ρόστερ μου. Θεωρώ ότι βάζοντας τον Γιαννιώτα να παίξει στη γραμμή θα βοηθήσω περισσότερο την ομάδα, παρά να βάλω τον Γκέσιο».

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό του Γκέσιου είπε πως «εστιάζουμε πολύ στο ατομικό, δεν είναι δική μου πρόθεση. Ήξερα ότι είχαμε 11 βαθμούς όταν ανέλαβα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Κακώς εστιάζουμε σε πρόσωπα».

Η ανάγκη ενίσχυσης του Άρη σε όλες τις θέσεις κρίνεται επιτακτική σύμφωνα με τον Ισπανό καθώς η συνέχεια προβλέπεται πολύ δύσκολη. “Η κατάσταση είναι δύσκολη και η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί. Λείπουν παίκτες σε όλες τις θέσεις με όλο τον σεβασμό προς το υπάρχον ρόστερ. Αν μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις έχει καλώς γιατί διαφορετικά θα είναι δύσκολος ο δρόμος στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος”.

Σε ερώτηση αν τα λεπτά που κρατήθηκαν για καθυστερήσεις ήταν λίγα απάντησε: «Για μένα ήταν λίγα τα λεπτά των καθυστερήσεων. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ο διαιτητής αποφάσισε να δείξει την πρώτη κάρτα για καθυστερήσεις στο 91’. Ο διαιτητής από το κέντρο του γηπέδου πήγε στην μικρή περιοχή, έδειξε την κάρτα και μέχρι να τη γράψει χάθηκε κι άλλος χρόνος. Αν το έκανε αυτό νωρίτερα ίσως να ήταν διαφορετικό το παιχνίδι»

Κλήθηκε να σχολιάσει το πρώτο παιχνίδι στην Καλλιθέα λέγοντας πως «δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εξηγήσεις. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Δεν είμαστε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Συμβαίνει στο Κύπελλο αυτό. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Μόλις έχω αναλάβει την ομάδα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ματς έπαιξαν 6-7 βασικοί. Και υπήρχαν και παίκτες που ήταν βασικοί στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Η εικόνα μου δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη, ήταν οι πρώτοι αγώνες. Ήθελα να αγωνιστούν οι παίκτες που έκρινα. Εστιάζουμε συνεχώς σε πρόσωπα, ενώ το πρόβλημα είναι γενικότερο. Η εικόνα που έχω πλέον είναι διαφορετική, είναι πιο ξεκάθαρη για το ρόστερ. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά. Αν μπορέσουμε να ενισχυθούμε θα είναι καλό, φαίνεται ότι η ομάδα το χρειάζεται».

To Top