Αλκαράθ: “Ζήτησα μεταγραφές – Γιατί ζήτησα να φύγουν οι ‘πέντε'”

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα ζητά ο προπονητής του Αρη, Λούκας Αλκαράθ. Μιλώντας αποκλειστικά στο συνδρομητικό κανάλι τόνισε πως ελπίζει στην υλοποίηση ορισμένων μεταγραφών, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της «μαύρης λίστας» των πέντε ποδοσφαιριστών, την οποία ο ίδιος προώθησε στη διοίκηση.

Ο κ. Αλκαράθ, μίλησε και για το προσεχές ματς με τον Πανιώνιο, στο «Κλ. Βικελίδης». Διαβάστε τι είπε στο συνδρομητικό:

-Με τι σκέψεις υποδέχεστε το 2013;

« Αρχικά να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά και φυσικά στους οπαδούς της δικής μας ομάδας, τους οπαδούς του Αρη! Οι σκέψεις είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που έκανα, πριν αναλάβω την ομάδα. Ηρθα για να κυνηγήσουμε τα θετικά αποτελέσματα που χρειάζεται η ομάδα. Βεβαίως, για να φτάσουμε μέχρι εκεί, πρέπει να κάνουμε μια πρόοδο, να έχουμε μια κάποια εξέλιξη. Πάνω σ΄ αυτό το κομμάτι δουλεύουμε και συνεχίζουμε.».

-Είναι μια χρονιά δύσκολη, αυτή που έρχεται για τον Αρη. Χρονιά επιβίωσης..

« Ετσι ακριβώς είναι. Η ομάδα θα πρέπει να κοιτάξει να οργανωθεί σε πολλούς τομείς. Το ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα ,το καταλαβαίνω. Από εκεί και πέρα όμως τα οικονομικά προβλήματα δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως άλλωθι σε κάποια οργανωτικά ζητήματα τα οποία πρέπει να αλλάξουνε. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία έχουμε εστιάσει και τα οποία πρέπει να αλλάξουνε. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει, αλλά ελπίζω ότι στο μέλλον τα πράγματα θα γίνουν σωστότερα».

Τι σκέφτεστε για το ματς με τον Πανιώνιο;   

« Η ομάδα πρέπει να είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Θα πρέπει να δείξει αυτό το πρόσωπο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να κοιτάξει να κερδίσει το παιχνίδι. Είναι σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε και βεβαίως να επιδιώξουμε να κάνουμε και μια καλή εμφάνιση».

-Συμφωνείτε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι οριακό;

«Όχι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα 15 παιχνίδια και θα πρέπει να κοιτάξουμε συνολικά την πορεία που πρέπει να διαγράψει η ομάδα. Με πέντε- έξι νίκες θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον αρχικό στόχο. Επομένως, δεν θα μεταδώσω άγχος στους ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό παιχνίδι, είναι κρίσιμο παιχνίδι, θέλουμε να το κερδίσουμε, όμως μετά απ΄ αυτό υπάρχουν άλλα δεκατέσσερα».

-Περιμένετε τις μεταγραφές;

«Εύχομαι να γίνουν μεταγραφές. Το έχω ξαναπεί πως θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες μεταγραφές, διότι χωρίς αυτές τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Επομένως, ελπίζω να γίνουν μεταγραφές και όπως σας είπα και πριν να αλλάξουν και κάποια οργανωτικά ζητήματα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά. Ελπίζω σε κάποια πράγματα, τα οποία δυστυχώς τον πρώτο μήνα που είμαι εδώ, δεν έχουν αλλάξει».

-Το σκεπτικό, βάση του οποίου, καταλήξατε στην απόφαση να φύγουν από την ομάδα πέντε συγκεκριμένοι παίκτες;

« Δεν έχω να τοποθετηθώ ιδιαίτερα πάνω σ΄ αυτό. Το ρόστερ είναι πάρα πολύ μεγάλο, συν το ότι οι συζητήσεις που γίνανε, αφορούσαν στην προσθήκη ορισμένων παικτών ακόμα. Επομένως το ρόστερ θα ήταν υπερβολικά μεγάλο και δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε. Επρεπε να μικρύνουμε, λοιπόν, το ρόστερ. Μέχρι τώρα το μόνο που υπάρχει είναι η απομάκρυνση, προς το παρών, αυτών των πέντε ποδοσφαιριστών και αυτό έγινε με βάση μια λίστα την οποία έδωσα εγώ, αλλιώς μπορεί να μην είχε γίνει ούτε κι αυτό».

To Top