Αλκαράθ: “Πρέπει να εξελιχθούμε και σαν ομάδα και οι παίκτες ατομικά” (video)

Ο Άρης ένα βήμα πριν το τέλος του α’ γύρου έχει μόλις 12 βαθμούς και για να κερδίσει περισσότερους από εδώ και πέρα, θα πρέπει να εξελιχθεί και σαν ομάδα και σαν παίκτες σε ατομικό επίπεδο, όπως επεσήμανε ο Λούκας Αλκαράθ.

Οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού στη “NOVA”:

Ρωτήθηκε καταρχήν για το ότι βρίσκεται σε μια ομάδα που θέλει να τη γνωρίσει και έχει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και αν αυτό τον βοηθάει ή θα προτιμούσε περισσότερη προπόνηση μέσα στο γήπεδο και απάντησε πως “αυτό το οποίο έχουμε είναι έλλειψη χρόνου. Έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια και πάρα πολλά πράγματα να δουλέψουμε. Σίγουρα αν υπήρχε μία ισορροπία θα ήταν ό,τι καλύτερο για μας. Δηλαδή, να μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις και μετά να έχουμε αγώνες ώστε να βλέπουμε μέσα από έναν ανταγωνιστικό τρόπο αν έχουν αφομοιώσει οι ποδοσφαιριστές αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Από εκεί και πέρα όμως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Έχω κάνει έξι προπονήσεις και δύο επίσημα παιχνίδια, σε λίγες μέρες έρχεται το αμέσως επόμενο επίσημο παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα πράγματα ώστε να υιοθετήσουν γρήγορα οι ποδοσφαιριστές αυτά που θέλουμε να τους μεταδώσουμε. Καταλαβαίνετε όμως ότι είναι μια μεγάλη διαφορά από το να έχεις μία ομάδα και να την κάνεις προετοιμασία και να κάνεις 25-30 προπονήσεις και μετά να κάνεις τα φιλικά για να βλέπεις τι έχουν αφομοιώσει οι ποδοσφαιριστές και τι προλαβαίνεις να διορθώσεις και είναι εντελώς διαφορετικό από όταν έχεις τρεις-τέσσερις προπονήσεις και μετά έναν επίσημο παιχνίδι”.

Ρωτήθηκε τι εισπράττει από τους παίκτες του μέχρι σήμερα και επεσήμανε πως “η ομάδα έχει πίστη. Πιστεύουμε στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών και οι παίκτες πιστεύουνε ότι μπορούμε να βγούμε από αυτή την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να το καταφέρεις όμως αυτό θα πρέπει να υπάρχει διάθεση. Αυτό είναι που αρχικά θέλαμε να δούμε. Αν υπάρχει διάθεση από τους ποδοσφαιριστές για να δουλέψουμε σκληρά και να βγούμε από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αυτό το βλέπουμε μέσα στα αποδυτήριά μας, αυτό το βλέπουμε μέσα στις προπονήσεις επομένως πιστεύω ότι αν οι παίκτες συνεχίσουν να έχουν αυτή την όρεξη, αυτή τη διάθεση, αν είναι δοτικοί στις προπονήσεις θα έρθει η στιγμή στην οποία θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε καλά -και οι ποδοσφαιριστές μου το καταλαβαίνουν απόλυτα- είναι ότι ο Άρης βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, τελειώνει ο πρώτος γύρος, είμαστε μέσα Δεκεμβρίου και ο Άρης έχει μόλις 12 πόντους. Για να το διορθώσουμε αυτό πρέπει να εξελιχθούμε πάρα πολύ και σαν ομάδα και ατομικά σαν ποδοσφαιριστές, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.

Σε ερώτηση για την ήττα από την Καλλιθέα στο κύπελλο είπε: “Είναι δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις. Εξάλλου, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει την Καλλιθέα, πράγμα το οποίο δεν έγινε, και αυτό να μην σου εγγυάται ότι θα έχεις καλή απόδοση με την Ξάνθη. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το συγκεκριμένο παιχνίδι, να συγκεντρωθούμε άμεσα στο επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη που είναι πολύ σημαντικό για μας. Αυτό είναι που επιδιώξαμε ακόμη από τα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι Κυπέλλου. Μόνο συγκεντρωμένοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να κοιτάξουμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με την Ξάνθη και από εκεί και πέρα έχουμε όλο τον χρόνο να σκεφτούμε πώς θα φτάσουμε στην ανατροπή τους εις βάρος μας αποτελέσματος στο παιχνίδι Κυπέλλου”.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στο ματς με την Ξάνθη: “Γνωρίζουμε καλά την Ξάνθη, την έχουμε δει, είναι μία ομάδα που μεσοεπιθετικά έχει ποιότητα, πολύ μεγάλη ταχύτητα. Επομένως, η δική μου ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί με ένα πάρα πολύ συμπαγές σύνολο, να είναι κοντά οι αποστάσεις μας, κοντά οι γραμμές και να έχουμε και αρκετούς μηχανισμούς ώστε να μπορούμε να έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, εμείς τον έλεγχο του αγώνα ώστε να μπορέσουμε να αποδυναμώσουμε το ατού της Ξάνθης που είναι η ταχύτητά της μεσοεπιθετικά. Αυτό είναι που θα δουλέψουμε και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Δείτε τις δηλώσεις του Λούκας Αλκαράθ στην κάμερα της “NOVA”

To Top