Αλλάζει έναν σημαντικό κανονισμό για να προσελκύσει κι άλλους ξένους η Saudi Pro League

Οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν να αλλάξουν έναν περιοριστικό κανονισμό, κάτι που θα επιτρέψει στις ομάδες της χώρας να κάνουν ακόμη περισσότερες μεταγραφές.

Ένα από τα γεγονότα που άλλαξαν κατά πολύ τον ποδοσφαιρικό «χάρτη» μέσα στο 2023, ήταν η απόφαση πολλών μεγάλων αστέρων να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Σαουδική Αραβία.
Το έναυσμα δόθηκε στην αυλαία του 2022 από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ το περασμένο καλοκαίρι διάφορα μεγάλα ονόματα, όπως ο Νεϊμάρ, ο Σαντιό Μανέ, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Ενγκολό Καντέ και άλλοι πολλοί, ακολούθησαν τον Πορτογάλο στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Παρόλα αυτά, οι Σαουδάραβες φαίνεται πως δεν… χορταίνουν. Αντίθετα, οι ιθύνοντες της Saudi Pro League φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν έναν παραδοσιακό κανονισμό του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους αθλητές από την Ευρώπη στα γήπεδα των ομάδων της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Μπεν Τζέικομπς, ο αριθμός των ξένων που επιτρέπεται να διαθέτει κάθε ομάδα στη λίγκα αναμένεται να αυξηθεί από 8 σε 10. Παρόλο που οι σύλλογοι θα παραμείνουν υποχρεωμένοι να δηλώνουν 8 ξένους ανά αγωνιστική, θα μπορούν να έχουν 10 στο ρόστερ, επομένως θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμη περισσότερες μεταγραφές.

To Top