Αλλάζει τρεις κανονισμούς το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ θέτει σε ψηφοφορία τρεις αλλαγές σε κανονισμούς για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται. Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι αυτές.

Είθισται η FIBA να εναρμονίζεται με τους κανονισμούς του ΝΒΑ. Αυτή τη φορά όμως θα γίνει το αντίθετο. Το ΝΒΑ αποφάσισε να αλλάξει τρεις κανονισμούς ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο των Κυβερνητών σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα. Εφόσον τα 2/3 των ψήφων είναι θετικές, τότε οι αλλαγές θα έχουν άμεση εφαρμογή από τη σεζόν 2018-19.

Αναλυτικά, οι αλλαγές που προτείνει το ΝΒΑ είναι οι εξής:

  1. Το χρονόμετρο επίθεσης θα επαναρχίζει από τα 14 δευτερόλεπτα (και όχι από τα 24) μετά την ανανέωση μιας επίθεσης από επιθετικό ριμπάουντ, όπως δηλαδή συμβαίνει και στην FIBA τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
  2. Το clear path φάουλ (το αντίστοιχο “αντιαθλητικό” της FIBA) θα χρεώνεται από εδώ και στο εξής σε τρεις περιπτώσεις: α) εάν το φάουλ γίνει σε οποιοδήποτε επιτιθέμενο, ενώ η ομάδα του βρίσκεται στο transition, β) εάν το φάουλ γίνει τη στιγμή που η μπάλα βρίσκεται μπροστά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και δεν υπάρχει αμυντικός μπροστά από τον επιτιθέμενο (εν ολίγοις το όριο μεταφέρθηκε από το κέντρο του γηπέδου ακόμα πιο πίσω), γ) εάν το φάουλ εμποδίσει την επιτιθέμενη ομάδα να έχει την ευκαιρία να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο.
  3. Οι διαιτητές θα μπορούν να εξετάζουν με το instant replay φάσεις για ανάρμοστη ή επιθετική συμπεριφορά όχι μόνο μεταξύ των παικτών, αλλά και με προπονητές, διαιτητές ή φιλάθλους.

Η ψηφοφορία για την εφαρμογή αυτών των αλλαγών στους κανονισμούς της επερχόμενης σεζόν θα γίνει στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

To Top