Αλλάζει format το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

Από το 2024, η UEFA θα λανσάρει μια σειρά από καινοτομίες που σχετίζονται με τις διοργανώσεις της, ξεκινώντας με ένα εναρκτήριο τουρνουά που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την έναρξη της νέας έκδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη συμμετοχή του νικητή της προηγούμενης χρονιάς κι άλλων τριών κορυφαίων συλλόγων.

Αυτή η νέα διοργάνωση δεν θα αντικαταστήσει τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, που φέρει αντιμέτωπους τον νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ με αυτόν του Γιουρόπα Λιγκ το καλοκαίρι, αλλά θα επηρεάσει τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Η UEFA, γράφει η γαλλική Equipe, θα αλλάξει τις ομάδες που θα συμμετέχουν, εστιάζοντας και πάλι στον νικητή του Γιουρόπα Λιγκ, ο οποίος ωστόσο θα προκαλούσε τον νικητή του Κόνφερενς Λιγκ. Ένα νέο σχήμα, που θα «απελευθέρωνε» την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία πάντα ασχολούνταν με το εναρκτήριο τουρνουά το καλοκαίρι.

Τα νέα προκύπτουν από την πρόσκληση για τηλεοπτικά δικαιώματα για τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA 2024-2027, που έχει ήδη ξεκινήσει στην Αγγλία και τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, η ανώτατη διοίκηση της Team Marketing -της εταιρείας που εμπορεύεται τα δικαιώματα για λογαριασμό της UEFA- επέμεινε σθεναρά ότι αυτός ο νέος πρωταθλητής, ενισχυμένος από το «εναρκτήριο τουρνουά» του, θα προσφέρει περισσότερους αγώνες. Κατά συνέπεια, αναμένονται μεγαλύτερες επενδύσεις από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

To Top