Αλλαγές προπονητών: Στην Μπάγερν ο Λάσο, στην Μπολόνιο ο Τρινκιέρι, στη Ρεάλ Μαδρλιτης ο Σκαριόλο

Ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Μπάγερν Μονάχου ήταν ο Πάμπλο Λάσο και τελικά είπε το «ναι» στους Βαυαρούς.

Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ήθελε να επιστρέψει στους πάγκους, μετά το σοβαρό πρόβλημα καρδιάς που αντιμετώπισε πέρυσι και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να του πει «αντίο» η «βασίλισσα» μετά από συνεργασία επί 11 σεζόν (2011-22). Το όνομα του Λάσο είχε ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό πριν συμφωνήσουν τελικά οι «πράσινοι» με τον τεχνικό της “back to back” πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Από τη στιγμή που ο 55χρονος Πάμπλο Λάσο προτίμησε το Μόναχο από την Κωνσταντινούπολη, ερωτηματικό παραμένει ποιος θα διαδεχτεί τον Εργκίν Αταμάν, στην Εφές. Το σίγουρο είναι πως ο Λάσο έλαβε διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της Μπάγερν για ένα αξιόμαχο σύνολο με προοπτική να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να επιλέξει την Μπάγερν έπεξε και η νέα έδρα, το SAP Garden, χωρητικότητας 12.000 θεατών, στο οποίο θα μπει τη νέα σεζόν.

Ο νυν τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, ο Ιταλός Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος διετέλεσε και Ομοσπονδιακός της εθνικής Ελλάδας στο παρελθόν βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση της Βίρτους Μπολόνια. Όλα δείχνουν πως ο Τρινκιέρι θα επιστρέψει στην πατρίδα του Ιταλία για ν’ αναλάβει την ομάδα της Μπολόνια. Κι αυτό… γιατί ο Ιταλός προπονητής της Βίρτους, Σέρτζιο Σκαριόλο… θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σκαριόλο συζήτησε με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, καθώς ο πρώτος διατελεί Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ισπανίας. Ο Γκαρμπαχόσα εξήγησε στον Σκαριόλο πως θα ήταν σημαντικό να ζει και εργάζεται ο Ιταλός στην Ισπανία, ώστε να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή στην εθνική Ισπανίας. Η τεχνική ηγεσία της Ρεάλ είναι η ιδανική περίπτωση και μετά το τέλος της σεζόν ο Σκαριόλο θα διαδεχτεί τον Τσους Ματέο.

To Top