Αλλαγές στο σύστημα από Κάμπος: “Άλλη ομάδα εκτός έδρας η Θύελλα”

Η εικόνα της αυριανής αντιπάλου του Άρη στα εκτός έδρας παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος αναγκάζει τον Πάουλο Κάμπος να διαφοροποιήσει τα σχέδια του αναφορικά με το σύστημα που παρατάσσει συνήθως την ομάδα στο “Κλ. Βικελίδης”.

Ο βραζιλιάνος αφήνει στην άκρη το 4-4-2 και επιλέγει από την αρχή το 4-2-3-1, θέλοντας να ρίξει το βάρος στις επιθέσεις από τις γραμμές.

Όπως τόνισε και κατά τη διάρκεια της σημερινής τελευταίας προπόνησης ο 57χρονος τεχνικός η Θύελλα είναι μία ομάδα που εμφανίζει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο εκτός έδρας: “Είναι άλλη ομάδα εκτός έδρας. Πιο σφιχτή και πολύ αποτελεσματική. Έχει κερδίσει μέχρι τώρα τους 11 από τους 15 πόντους. Πάνω από 70%. Ενώ στην έδρα της συμβαίνει το αντίθετο. Μόλις το 33% των πόντων από το μέγιστο”.

Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί μόνος του ο Καπνίδης που θα απασχολήσει τους τρεις στόπερ που συνήθως επιλέγει για τα εκτός έδρας  της παιχνίδια η Θύελλα. Ο Κάμπος θέλει να έχει ένα ποδοσφαιριστή “κολλημένο” πάνω τους από την αρχή της αναμέτρησης.

Πόι και Ατματσίδης θα επωμιστούν το μεγαλύτερος βάρος της επιθετικής λειτουργίας του Άρη, καθώς θα παίξουν στις γραμμές με τον Αργεντινό αριστερά και τον Έλληνα επιθετικό δεξιά. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο του Άρη θα παίξει ο Παπαδόπουλος σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο.

Στα χαφ οι Λεμονής και Προβατίδης με τον πρώτο να έχει περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες, καθώς ο Κάμπος θέλει να συμμετέχει στο κατέβασμα της μπάλας με συχνές προωθήσεις. Αμυντικά, η τετράδα παραμένει ίδια, με τους Λιόλιο, Φερνάντες, Γιαννίτση και Γκίνο να την συνθέτουν.

 

To Top