ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του Eurocup ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα (photo)

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πως το σύστημα διεξαγωγής του Eurocup θα έχει αλλαγές τη νέα σεζόν και θα είναι δύσκολο για μια ομάδα να προκριθεί στα πλέι οφ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διοργανώτρια αρχή. Οι αποφάσεις έγιναν γνωστές στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων. 

Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, από την κανονική περίοδο της διοργάνωσης θα παίρνουν το εισιτήριο στα πλέι οφ έξι ομάδες και όχι οκτώ. (όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι). 

Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της regular season (ο κάθε όμιλος έχει δέκα ομάδες) θα παίρνουν απευθείας την πρόκριση στα προημιτελικά και στη φάση των 16 θα τεθούν αντιμέτωποι ο τρίτος του ενός ομίλου με τον έκτο του άλλου και ο τέταρτος με τον πέμπτο. Οι αγώνες θα διεξάγονται στην έδρα των ομάδων, που κατέλαβαν την υψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. 

Οι ομάδες, που θα περάσουν στους “οκτώ” θα αναμετρηθούν με τις ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν μπάι στην προημιτελική φάση. 

Επίσης, οι ημιτελικοί και οι τελικοί που μέχρι πέρυσι ήταν μονοί αγώνες, από τη νέα χρονιά θα κρίνονται σε σειρές best of three, δηλαδή θα εξασφαλίζουν, είτε την πρόκριση στους τελικούς, είτε τον τίτλο οι ομάδες, οι οποίες θα συμπληρώσουν δύο νίκες. Το πρώτο και το τρίτο παιχνίδι (αν χρειαστεί ) θα γίνεται στην έδρα της ομάδας, που τερμάτισε ψηλότερα στη regular season.    

To Top