ΑΠΟΨΕΙΣ

Αλλαγή επιπέδου; Ο Χαριστέας έδειξε τον δρόμο και ανέλυσε το πως γίνεται…

Από έναν άνθρωπο με τα ποδοσφαιρικά βιώματα του Άγγελου Χαριστέα περιμένει πάντα το… κάτι παραπάνω και χθες ο αθλητικός διευθυντής του Άρη, το ξεδίπλωσε απλόχερα, αναλύοντας το πλάνο του για την ομάδα!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ακούστηκαν πράγματα δια στόματος Άγγελου Χαριστέα που δεν ακούς εύκολα στην Ελλάδα. Για να λέμε και όλη την αλήθεια, δεν τα ακούς ποτέ και τα παραδείγματα είναι πολλά.

“Δεν γίνεται ο Άρης να έχει έναν προπονητή με νέους συνεργάτες, να κάνει σχεδιασμό, να αποχωρεί ο προπονητής και μετά η ομάδα να πορεύεται έτσι”, είπε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού Άρη, δίνοντας μία διαφορετική διάσταση στο θέμα του τεχνικού τιμ και πως αυτό θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής στους “κιτρινόμαυρους”. Ξεκάθαρα σε ευρωπαϊκά πρότυπα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ στον Άρη, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας.

Και συνέχισε, για να μπείτε όλοι στο νόημα:Ο Άρης θα πρέπει να επιβάλλει στον νέο προπονητή να ενσωματώνεται και να λειτουργεί στους κανόνες της ομάδας. Ο Άρης πρέπει να λειτουργήσει με συγκεκριμένο τρόπο και με σκοπό την ανάδειξη παικτών και προπονητών. Να έχουν κίνητρο που για μένα είναι το άλφα και το ωμέγα”.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γερμανός προπονητής θα έρθει μόνος του το πρώτο διάστημα, καθώς υπάρχουν στο τεχνικό τιμ άνθρωποι που τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης τόσο του Άγγελου Χαριστέα, όσο και της διοίκησης…Ο Μίκαελ θα έρθει μόνος του στο πρώτο διάστημα. Θεωρώ ότι πρέπει να δει, να κρίνει αν χρειάζεται βοηθό ή οτιδήποτε. Κυρίως όμως δεν γίνεται να ακυρώνουμε ανθρώπους. Πρέπει να εμπιστευτούμε τα παιδιά στην ομάδα και να κάνουμε προσθέσεις και όχι αφαιρέσεις”.

Τι θέλει επί της ουσίας να πετύχει ο Άγγελος Χαριστέας, ως καθ ύλην αρμόδιος γι αυτό; Να μην είναι εξαρτημένος ο Άρης από κανέναν προπονητή (ή ποδοσφαιριστή), να κάνει την επιλογή του σε αυτό τον τομέα ανάλογα με τις ανάγκες του και να έχει ένα τιμ ανθρώπων το οποίο θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να διαχειριστεί κάθε κατάσταση στην ομάδα, είτε υπάρχει, είτε όχι προπονητής για τον οποιοδήποτε λόγο…

Ακόμα και η επιλογή του Μίκαελ Ένινγκ, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και όχι την ανάγκη της… αντικατάστασης του πρώην. Ζύγισε τις καταστάσεις, το σκέφτηκε και το ξανασκέφτηκε, μέχρι που ένιωσε 100% σίγουρος για την απόφαση αυτή, για την οποία φυσικά και θα κριθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχει.

Ο Άγγελος Χαριστέας, είναι ένας νέος άνθρωπος στον συγκεκριμένο χώρο, με φρέσκιες, καινοτόμες για τον σύλλογο και την Ελλάδα ιδέες και μεγάλη διάθεση για σκληρή δουλειά. Λάθη θα γίνουν, όπως μπορεί ήδη να έχουν γίνει ορισμένα. Όμως δεν είναι εκεί το ζητούμενο. Εχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση στην οποία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος… “Ο Άρης δεν είναι μία απλή δουλειά για μένα, αλλά κάτι περισσότερο”.

Πιστεύει στον εαυτό του απόλυτα, έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης, αλλά και του κόσμου. Ο ιδανικός συνδυασμός για να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά, σε αυτό που άπαντες θέλουν να διαπιστώσουν σύντομα. Αλλαγή επιπέδου σε όλα!

 

To Top