ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλοίωση από την Φραπάρ, έδωσαν το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό με το “έτσι θέλω”

Με εμετική διαιτησία από την… εκλεκτή της ΕΠΟ Στεφανί Φραπάρ που άφησε τον Άρη με εννέα παίκτες, δόθηκε με το… “έτσι θέλω” το κύπελλο στον Παναθηναϊκό που νίκησε τον Άρη με 1-0 με γκολ του Βαγιαννίδη και ενώ είχαν ολοκληρωθεί και τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Ο Άρης δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του μετά την αποβολή του Κώτσιρα, όμως το μπλόκο της Φραπάρ και η άδικη αποβολή του Νταρίντα και εν συνεχεία η απευθείας κόκκινη στον Ζουλ, του στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, με τον Άρη να φεύγει από το Πανθεσσαλικό με άδεια χέρια.

ΜΕ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΡΑ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Δύο μικρές εκπλήξεις αλλά όχι μη αναμενόμενες επεφύλασσε ο Άκης Μάντζιος για την αρχική ενδεκάδα του Άρη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός των κιτρινόμαυρων ξεκίνησε με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια.

Μπροστά από τους αμυντικούς οι Νταρίντα και Ζουλ με τον Βερστράτε να μένει στον πάγκο και τον Μάνου Γκαρθία να παίρνει θέση… μαέστρου.

Δεξιά και αριστερά στην επίθεση οι Σουλεϊμάνοφ και Σαμόρα που προτιμήθηκε αντί του Σαβέριου, ενώ στην κορυφή επιλέχθηκε ο πρώτος σκόρερ του Άρη και του Πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν αναγνωριστικά. Οι δύο ομάδες είχαν μεγάλο άγχος σε εναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε μία φάση.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ήρθε από τον Άρη και συγκεκριμένα από τον Φαμπιάνο.  Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε το φάουλ και ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Λοντίγκιν με ενστικτώδη επέμβαση έσωσε τους πράσινους και στη συνέχεια η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή.

ΚΑΚΙΣΤΗ Η ΦΡΑΠΑΡ

Τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο πάντως έκλεψε η Φραπάρ. Η Γαλλίδα διαιτητής φόρτωσε με κάρτες τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, έχασε φάσεις, ενώ σφύριζε με το παραμικρό σταματώντας το παιχνίδι, μην αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν ρυθμό.

ΜΕ 10 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έμεινε δικαίως με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κώτσιρα.  Ο αμυντικός των πράσινων έκανε δυνατό μαρκάρισμα στον Ζαμόρα και είδε την δεύτερη κίτρινη -κόκκινη από τη Φραπάρ.

 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΣΑΜΟΡΑ

Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και είχε δύο σημαντικές στιγμές με τον Σαμόρα. Στο 56′ ο Άρης έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σαμόρα, ο οποίος είχε μπροστά του τον Γεντβάι. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη έφτασε μέχρι την περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Γεντβάι του έβαλε το στοπ και παραχώρησε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σουλεϊμάνοφ πήρε την μπάλα στην περιοχή και έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή. Εκεί ο αφύλακτος Σαμόρα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, αλλά την έστειλε άουτ.

ΜΕ 10 ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Στο 65 η Φραπάρ άφησε και τον Άρη με 10 πάικτες. Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είδε κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη για μαρκάρισμα στον Αράο, σε φάση πάντως που δεν υπάρχει ούτε φάουλ.
ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΖΟΥΛ, ΜΕ 9 Ο ΑΡΗΣ

Στο 71 ο Μπακασέτας έκανε φάουλ στον Ζαν Ζουλ και ο Γάλλος μέσος πέφτοντας κλώτσησε τον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού. Η Φραπάρ τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη, ενώ αντιθέτως δεν έδειξε τίποτα στον παίκτη της αθηναϊκής ομάδας. Ο Άρης έμεινε έτσι με εννέα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

1-0 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

Στο 90+7 και ενώ είχαν ολοκληρωθεί και οι καθυστερήσεις που έδειξε η Φραπάρ, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ. Ο Χουάνκαρ έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά προς την περιοχή και ο Βαγιαννίδης πετάχτηκε προς το δεύτερο δοκάρι και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR για οφσάιντ, αλλά κατακυρώθηκε κανονικά στους τυπικά γηπεδούχους με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται αμέσως μετα.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι (63′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Εμβοντό, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (68′ Βερστράτε), Σαμόρα, Μορόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφανί Φραπάρ
VAR: Χαμίντ Γκεναουί
AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης
ΒΟΗΘΟΙ: Μικαέλ Μπερσεμπρού, Στίβεν Τορεγκρόσα
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

To Top