ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλοίωση του πρωταθλήματος το ξεσπίτωμα, ο Άρης μπορεί και πρέπει να παίξει μόνο στο Κλεάνθης Βικελίδης!

Φοβερά πράγματα γίνονταν πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από φέτος έχουμε και ένα νέο εξελιγμένο μοντέλο, με… φόντο την πολύπαθη δημόσια υγεία. Στην υπόθεση της διεξαγωγής του αγώνα Άρης-ΑΕΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: το ματς μπορεί και πρέπει να γίνει μόνο στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη Κυριακή. Οπουδήποτε αλλού ή μια ενδεχόμενη αναβολή, θα είναι κραυγαλέα ανισονομία, ωμή αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Από χθες γίναμε μάρτυρες της λογικής του παραλόγου. Η… γκρίζα και φορτωμένη σε Covid-19 Θεσσαλονίκη, μπορεί να φιλοξενήσει ένα παιχνίδι UEFA ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Αϊντχόφεν, όχι όμως ένα παιχνίδι της Superleague 1 Άρη-ΑΕΚ, χωρίς φιλάθλους και με απαγόρευση της μετακίνησης, μέσα στην ίδια πόλη, με λίγα 24ωρα διαφορά! 

Εξήγηση; Καμία. Κατά δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, επιτρέπονται οι αγώνες της Superleague 1 (όπως και της Basket League) γιατί μόνο σε αυτούς, οι ομάδες τηρούν τα πολύ αυστηρά Ευρωπαϊκά πρωτόκολλα. Μπίνγκο! Οπότε δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα δυο παιχνίδια, την στιγμή που οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υποβάλλονται σε συνεχή και εξονυχιστικά τεστ κάθε βδομάδα… Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και στα… εγχώρια ματς και στα διεθνή.

Ή μήπως τελικά υπάρχει διαφορά; Όχι ότι θα βόλευε η αναβολή στην κουρασμένη από το ταξίδι στην Ουκρανία ΑΕΚ (η οποία ενδεχομένως πιέζει στο παρασκήνιο). Αυτό κανένας δεν μπορεί να το πιστέψει στην “καθαρή” ποδοσφαιρικά Ελλάδα! Υπάρχει μια διαφορά πολύ πιο απλή. Η διαφορά -που την αγνοούν οι ειδικοί για την υγεία- είναι ότι στο ευρωπαϊκό ματς αγωνίζεται μια Ολλανδική ομάδα, η PSV με επιβεβαιωμένα 11 κρούσματα και έρχεται ει με… απαγορευμένη για την Θεσσαλονίκη αεροπορική πτήση, άρα ανήκει στην κατηγορία υψηλού κινδύνου διασποράς. Κλασικά… συμπτώματα δηλαδή απαγόρευσης ενός αγώνα.

Κι όμως στην επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη, στην γκρίζα Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες ειδικοί δίνουν άδεια διεξαγωγής στην Τούμπα και όχι στο Κλεάνθης Βικελίδης που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Τελικά ποιοι ψεκάζουν, ποιους;

Με ποια πειστική αιτιολογία δεν εγκρίνουν το ελληνικό ντέρμπι και τον διαχωρισμό εγχώριου και διεθνούς αγώνα; Με καμία. Γιατί δεν υπάρχει, πολύ απλά. Είναι μνημείο αλαλούμ και ανισονομίας όλο αυτό το σκηνικό: Είτε δεν γίνεται κανένα παιχνίδι, είτε γίνονται όλα στην Θεσσαλονίκη, αυτά φυσικά -που κατά δήλωση του κ. Χαρδαλιά – ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά πρωτόκολλα. Δεν μπορεί να πείσουν κανέναν ότι ο αγώνας της Ευρώπης δεν αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία και αποτελεί ο αγώνας της ελληνικής λίγκας. Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει! Εκτός κι αν ανακάλυψαν ότι ο Covid-19 κάνει διακρίσεις στα γήπεδα ή μας πουν ότι στην τελική… γουστ-ΑΡΗ και “κολλάει” στον Άρη!

Στην Αλκμήνης παρακολουθούν με φανερή δυσαρέσκεια αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες. Και φυσικά περιμένουν το αυτονόητο: να γίνει το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αρκεί να δράσουν με αποφασιστικότητα.

To Top