ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αμανατίδης: “Βάλαμε τις βάσεις για να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς και μέχρι στιγμής λειτουργεί σωστά”

Ο γυμναστής του Άρη, Νίκος Αμανατίδης σχολιάζει την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών της ομάδας, αλλά και την πρόληψη των τραυματισμών, που είναι μείζονος σημασίας θέμα για μία ιδιαίτερη χρονιά όπως η φετινή.

Αρχικά, o 44χρονος γυμναστής τόνισε:Η φυσική κατάσταση και η πρόληψη τραυματισμών είναι σημαντικές και πολυπαραγοντικές μεταβλητές για την ποδοσφαιρική απόδοση. Στόχος μας είναι να δουλεύουμε για την ιδανική ποδοσφαιρική σωματική απόδοση και όχι τη μέγιστη”.

Για τις απαιτήσεις της νέας σεζόν και τις αλλαγές, επεσήμανε:

“Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή με περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας και με απαιτητικές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έγινε στην πορεία αλλαγή προπονητή και προσπαθούμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε με τα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του νέου προπονητή ώστε, να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της πρόληψης τραυματισμών”.

Αναφορικά με την πρόληψη των τραυματισμών, με τον φετινό Άρη να μην έχει μέχρι στιγμής προβλήματα μυϊκών τραυματισμών, είχε να πει:

“Στο κομμάτι της πρόληψης απαιτείτε υπευθυνότητα και συλλογική δουλειά από όλους μας. Είναι αλυσίδα στην οποία εμπλέκονται οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, το ιατρικό και επιστημονικό τιμ της ομάδας και εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα τα γήπεδα που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις είναι σε εξαιρετική κατάσταση αυτή τη στιγμή και βοηθούν σημαντικά στην πρόληψη των τραυματισμών και την ομαλή διεξαγωγή της προπόνησης.

Η συνεργασία του προπονητικού τιμ με τον τομέα φυσικής κατάστασης της ομάδας, του ιατρικό τιμ και την εργοφυσιολογική υποστήριξη, βοηθά στον καταρτισμό προγραμμάτων άσκησης για πρόληψη και ενδυνάμωση τα οποία είναι επίσης σημαντικά.

Η συνεισφορά του διατροφολόγου και ο τρόπος ζωής των ποδοσφαιριστών επίσης είναι σημαντικά. Όπως επίσης, η ψυχολογία και το καλό κλίμα που υπάρχει από όλα τα παιδία που πλαισιώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα”.

Καταληκτικά, σχολίασε και την συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές:

Σημαντικότερο όλων βέβαια στα δικά μου μάτια είναι ότι μέχρι στιγμής οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι θετικοί δέκτες σε ότι κάνουμε και ακολουθούν και εμπιστεύονται τις προπονητικές διαδικασίες με ακρίβεια.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια αλυσίδα η οποία δείχνει να λειτουργεί σωστά ως αυτή τη στιγμή στο κομμάτι της πρόληψης των τραυματισμών. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας έχουμε βάλει τις βάσεις, βέβαια, το σημαντικό είναι η συνέχεια και η διάρκεια, στόχος μας είναι να έχουμε τις δυνατόν μικρότερες απώλειες στον τομέα αυτόν”.

To Top