ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αμανατίδης: «Δίκαια ανέβηκε ο Άρης, κουμπώνει στη Σούπερ λίγκα και θα πάει καλύτερα»

Ο πρώην προπονητής του Πανσερραϊκού και πέρσι των Τρικάλων, Περικλής Αμανατίδης μίλησε για την άνοδο του Άρη και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το αν ο Άρης ανέβηκε δίκαια είπε:

Ανέβηκε δίκαια το έβλεπα από την αρχή, το έβλεπα από την αρχή του πρωταθλήματος, είχε ένα ρόστερ που ήξερε την κατηγορία, κέρδισε τα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει και όταν δεν μπορούσε να κερδίσει δεν έχανε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτήν την κατηγορία. Υψηλές ομάδες όπως είναι ο Άρης μπορούν να λύσουν προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να τα λύσουν μικρότερες ομάδες της Super League. Σε αυτήν την ομάδα κουμπώνει καλύτερα η μεγαλύτερη κατηγορία.

Για το αν πρέπει να δοθεί εμπιστοσύνη στον κ. Σπανό και τον κ. Μυροφορίδη είπε:

Αυτά είναι εσωτερικά θέματα του Άρη, εγώ δεν θα ήθελα να πάρω θέση πάνω σε αυτό. Είναι πιο πολύ μέρα οργάνωσης για το σωματείο, θα κάνουν το καλύτερο όποιοι και να αναλάβουν. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το θέμα της αυτο-οργάνωσης του σωματείου είναι πολύ μεγάλο θέμα το οποίο είναι και μονόδρομος, είναι μεγάλο πεδίο και θέλει πολύ δουλειά γιατί είναι μεγάλο το διάστημα που έλειψε.

Για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου είπε:

Νομίζω οι ανάγκες μας έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο σχέδιο. Θεωρώ αρκετές τις επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και γενικότερα είναι πάρα πολλά τα σωματεία στην Ελλάδα κάτι το οποίο αφορά άλλη συζήτηση αλλά συνδέεται κιόλας. Το καινούριο πεδίο το διαμορφώνουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Υπάρχουν ομάδες που έχουν μια μεγάλη εμπορικότητα και θέλουν μεγαλύτερη πίτα στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, υπάρχουν και άλλες ομάδες οι οποίες δεν πρέπει να παίρνουν τόσο λεφτά, είναι ομάδες στη Super League όπως η Λιβαδειά, ο Πλατανιάς αλλά και ομάδες που μένουν στην κατηγορία οι οποίες πιστεύω ότι με μια πολύ καλή διαχείριση, βγάζουν σχεδόν τα λεφτά τους. Εκεί έρχονται μεγάλες ομάδες και λένε ότι δεν πουλάν ακριβά το εμπορικό τους σήμα, αυτό δημιούργησε μια μεγάλη συζήτηση και είναι σαν ντόμινο για τις μεγάλες ομάδες, να υπάρχει μία δεύτερη κατηγορία Super League με κάποιες καλές ομάδες της Β’ εθνικής και στο τέλος μία Football League για να μη φεύγουν οι ομάδες και να παίρνουν κάποια έσοδα.

Εγώ το βλέπω θετικά γιατί αν γίνει αυτή η αλλαγή θα πρέπει να την στηρίξουν κιόλας αυτοί που την σκέφτηκαν και νομίζω ότι αυτό θα γίνει τουλάχιστον για 5 χρόνια.

Για τον Πανσερραϊκό είπε:

Στεναχωριέμαι πολύ γι’αυτό. Εγώ προσπάθησα πάρα πολύ και όσο ήμουνα εκεί υπήρχε μία λειτουργία του τμήματος από εκεί και πέρα κάτι δεν μου άρεσε, είδα στην πορεία ότι δεν εγγυήθηκαν και πήρα μία σωστή απόφαση για εμένα. Είναι μια ιστορική ομάδα σίγουρα θα κοιτάξει να γεννηθεί ξανά γιατί εκπροσωπούν μια μεγάλη κοινωνία. Εύχομαι τα καλύτερα.

Εγώ όταν πήγα η ομάδα είχε 17 ποδοσφαιριστές, έκανα προετοιμασία Σεπτέμβριο μήνα όπως δεν έχω ξανακάνει ποτέ, προσπάθησα πάρα πολύ για μία ομάδα που θα πήγαινε στα βράχια. Στον πρώτο γύρο πιστεύω ότι σταθήκαμε καλά, ανταποκριθήκαμε και ήμασταν έτοιμη να αποκτήσουμε μία αντεπίθεση, υποχρεωτικά πήραμε 12 παίκτες, γιατί έπρεπε να παρθούν διότι ήταν ελλιπές το ρόστερ. Όταν έφυγα μετά πήραν άλλους 4 παίκτες, εγώ θα μιλήσω για μένα για τους άλλους θα μιλήσουν αυτοί που πρέπει να μιλήσουν. Έχω ευθύνη για ένα κομμάτι που μου αντιστοιχεί,όσο ήμουν εγώ όλα ήταν καλά.

To Top