ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αμανατίδης: “Μέσα στους στόχους του ο Άρης, έχει προβάδισμα για την Ευρώπη έναντι των αντιπάλων του”

Ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης μίλησε για την πορεία του Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

-Για τον νόμο του ποδοσφαίρου, ”δοκάρι και μέσα όλα καλά, δοκάρι και έξω όλα στραβά:

Αυτό είναι μια προσέγγιση την οποία μπορεί να την έχουν πολλές φορές οι φίλαθλοι, νομίζω όμως ότι στο ποδοσφαιρικό κλίμα δεν πρέπει να υπάρχει αυτό, πρέπει να υπάρχουν πιο σταθερές αξίες και επίσης βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Δηλαδή όταν είσαι σίγουρος για κάτι που έχεις κάνει, για μια δομή ομάδας για ένα στιλ παιχνιδιού και το πιστεύεις και το εμπιστεύεσαι θα πρέπει να του δώσεις τον χρόνο έτσι ώστε να φανεί αν όντως είναι κάτι στέρεο και σωστό, αν πάλι κάτι δεν πάει καλά μπορείς ρεαλιστικά να κάνεις μια δύο αλλαγές αλλά πάλι να μην αλλάζεις εύκολα την άποψη σου πάνω στο ποδόσφαιρο.

-Για το ότι ο κόσμος είναι απαιτητικός, ειδικά όταν ο πήχης μπαίνει ψηλά και ότι όλοι πρέπει να μένουν προσηλωμένοι στο στόχο τους:

Θα πρέπει ο κόσμος να είναι απαιτητικός, αλλά θα πρέπει πάντα κάθε ομάδα και κάθε οργανισμός να βλέπει που ήτανε που είναι και που θέλει να πάει και θα πρέπει να οριστεί ένας εφικτός στόχος και αν είμαστε μέσα στο στόχο να είμαστε ευχαριστημένοι.

-Για τον στόχο του Άρη που είναι η έξοδος στη Ευρώπη:

Ο Άρης είναι μέσα στο στόχο, όμως αν τον πετύχει θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές όταν πέρσι η ομάδα ανέβαινε, ο πρώτος στόχος ήταν να γίνει μια δυνατή ομάδα, να επανέλθει ομαλά από εκεί που έλειπε τέσσερα χρόνια. Αυτό έγινε, από εκεί και πέρα μπήκε στις συνειδήσεις όλων των φιλάθλων και όλου του οργανισμού του Άρη, ένας καινούργιος στόχος, ακόμη και η Ευρώπη, αν πραγματικά το πετύχει θα είναι πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία, αν πάλι δεν τον πετύχει και φτάσει κοντά στο να τον πετύχει να ξέρετε δεν θα είναι αποτυχία. Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, γιατί νομίζω ότι ούτως ή άλλως, είναι αξιόλογη η πορεία που κάνει μέχρι στιγμής και νομίζω ότι θα συνεχίσει και θα τον κυνηγάει μέχρι το τέλος. Είναι σημαντικό αυτό.

-Για το ότι ο Άρη με τις εμφανίσεις του ανέβασε τον πήχη ψηλά:

Δεν πρέπει να ”πνιγεί” μέσα σε αυτό το στόχο και μην είναι βιαστικοί αυτοί που τον περιβάλουν, είμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου. Θεωρώ ότι ο Άρης έχει γυρίσει σελίδα, έχει πάει εκεί που ήθελε κατά την γνώμη μου, επανήλθε σε μια κανονικότητα όσον αφορά και την κατηγορία, βλέπω σολντ άουτ σε κάποια μεγάλα παιχνίδια στο γήπεδο, οι αντίπαλοι δυσκολεύονται πάρα πολύ και είχαν πολύ μεγάλη τύχη αρκετές ομάδες μέσα στο γήπεδο του Άρη και πήραν πόντους, δεν βλέπω κάτι μέχρι στιγμής αρνητικό. Αν είναι ένα αποτέλεσμα που δεν θα είσαι τόσο τυχερός, όπως μέσα στα Γιάννινα, η μια ατυχής εμφάνιση με κάποια λάθη, αυτό δεν ακυρώνει μια προσπάθεια και το λέω με την εμπειρία του πρωταθλητισμού που εγώ προσωπικά κάνω έστω και α είναι σε μικρότερες κατηγορίες.

-Για την αλλαγή προπονητή στον Άρη:

Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο, εγώ θεωρώ και τους δύο πολύ καλούς προπονητές και είναι σημαντικό αυτό, άσχετα που έφυγε ο Ερέρα και ο Παντελίδης έχει όλα τα στοιχεία που μπορεί να δώσει στον Άρη πραγματικά αυτό που θέλει. Νομίζω ότι είναι σημαντικό μια ομάδα να έχει και να συνεργάζεται με καλούς και αξιόλογους προπονητές, όλοι έχουν κάτι να δώσουν. Ο Σάββας Παντελίδης είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτό το υλικό και σε άλλες ομάδες και με αρκετούς ξένους παίκτες όπως είχε και ο Αστέρας όπως έχει και ο Άρης και νομίζω ότι μπορεί να το διαχειριστεί. Μέρα με την μέρα θα γνωρίσει καλύτερα και το σωματείο.

-Για την μάχη που γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα από αρκετές ομάδες για μια θέση στην Ευρώπη:

Αυτό είναι καλό πιστεύω, γιατί θα μετρήσει η ομάδα που έχει αρκετές λύσεις και νομίζω ότι το ρόστερ του Άρη δεν είναι άδειο, έχει παίκτες, υπερτερεί κάποιων ομάδων σε ποιότητα αλλά και σε δυναμική, είναι μια σκληρή μάχη γιατί είναι μία μόνο η θέση και αυτό θα κρατήσει σε ενδιαφέρον τον κόσμο και θα αντέξουν οι ομάδες που έχουν καλύτερη διαχείριση στις δύσκολες στιγμές. Βέβαια το σενάριο ότι ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος στην Ευρώπη είναι καλό για τον Άρη γιατί νομίζω ότι αυτή τη στιγμή διεκδικούν την Ευρώπη και άλλες ομάδες, αλλά νομίζω ότι ο Άρης υπερτερεί κάποιων ομάδων. Είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Παναιτωλικό τον Πανιώνιο και την Ξάνθη.

-Για την αστοχία του Άρη στα πέναλτι:

Αυτό το θέμα είναι εσωτερικό, θα το λύσει η ίδια η ομάδα. Υπάρχουν πάρα πολλές θεωρίες για τα χτυπήματα των πέναλτι , υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μια ψυχική ικανότητα να είναι αποτελεσματική στα πέναλτι, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που παρόλο ότι έχουν τεχνικά χαρακτηριστικά δεν μπορούν να έχουν αυτή την ηρεμία να το χτυπήσουν. Οι άνθρωποι όμως της ομάδας γνωρίζουν το τι πρέπει να κάνουν. Το γεγονός ότι κερδίζει πέναλτι η ομάδα, σημαίνει ότι η ομάδα πατάει περιοχή, ότι μπαίνει με δύναμη, είναι σημαντικό, τώρα το γεγονός ότι δεν τα έχει εκμεταλλευτεί πράγματι έχει στοιχίσει πόντους και είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί.

-Για το παιχνίδι του Άρη με τον Παναιτωλικό το Σάββατο:

Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί έχει και ο Παναιτωλικός κάποια στοιχεία που ταιριάζουν με του Άρη, έχει κάποιους καλούς παίκτες στην επίθεση που πηγαίνουν σε ένα ατομικό παιχνίδι αρκετά καλό. Αν αντιμετωπιστεί αυτό νομίζω ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Άρης.

-Για την γενική εικόνα του πρωταθλήματος:

Αν εξαιρέσω τον Απόλλωνα, αν και αγωνιστικά επειδή η ποδοσφαιριστές εκτός από το ότι ανήκουν σε μια ομάδα είναι και μονάδες, πιστεύω ότι και ο Απόλλωνας θα παλέψει όλα τα παιχνίδια. Νομίζω ότι επειδή έχουν διαφορετικούς στόχους οι ομάδες, όλα τα παιχνίδια θα είναι σκληρά, για αυτό κα πρέπει να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά το κάθε ένα. Η κάθε ομάδα παίζει για τον δικό της στόχο.

-Για το δικό του έργο και για το αν είναι ευχαριστημένος:

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μια πολύ καλή συγκομιδή, είναι αήττητος, είμαστε στην πρώτη θέση, νομίζω ότι αν κυλήσουν τα πράγματα ομαλά σε τρείς τέσσερις μήνες θα αλλάξει κατηγορία.

To Top