Αμορόζο: «Παραλίγο να γίνω ανταλλαγή με τον Ανρί»

Ο Μάρσιο Αμορόζο, που πέρασε και από τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα του Άρη, αποκάλυψε πως ο Τιερί Ανρί αρνήθηκε να ανταλλάξουν ομάδες πριν την ιστορική μετακίνησή του στην Άρσεναλ το 1999.

Μπορεί στον Άρη να μην κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του πηγαίνοντας προς τη δύση της καριέρας του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Μάρσιο Αμορόζο ήταν ένας από τους ταλαντούχος και δεινούς επιθετικούς που εμφανίστηκαν στο Καμπιονάτο τα τελευταία 25 χρόνια.

Τίτλος τιμής για αυτόν είναι άλλωστε η σεζόν 1998-99 όταν αναδείχτηκε αρχισκόρερ της Serie A με 22 γκολ, επίτευγμα που λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως πέτυχε αυτά τα γκολ όχι παίζοντας σε κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του πρωταθλήματος αλλά με τη φανέλα της Ουντινέζε.

Όπως παραδέχτηκε μάλιστα, εκείνη η σεζόν ήταν ικανή να τον φέρει στην Γιουβέντους το καλοκαίρι του 1999 σε περίτπωση που ο Τιερί Ανρί (3 γκολ τη σεζόν 1998-99)  συμφωνούσε να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο, με τον Γάλλλο να αρνείται όμως να πάρει μέρος στο deal και να καταλήγει τελικά στην Άρσεναλ για να γράψει ιστορία ως πρώτος σκόρερ της.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα 22 γκολ εκείνη τη σεζόν καθώς ήταν κάτι πολύ δύσκολο παίζοντας σε μία επαρχιακή ομάδα του Καμπιονάτο.

 Εκείνη την εποχή οι καλύτεροι παίκτες και οι καλύτεροι αμυντικοί έπαιζαν στην Serie A. Είχαμε μία πολύ καλή ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να στεφθώ αρχικανονιέρης.

Ήταν πολύ σημαντικό για την καριέρα μου”, δήλωσε αρχικά ο 45χρονος πλεόν Αμορόζο, σε συνέντευξή του στο “Sky Sport Italia” για να προσθέσει:

“Δεν έπαιζα στην Γιούβε, την Μίλαν ή την Ίντερ για να παίρνω συνέχεια τη μπάλα. Υπήρχε η δυνατότητα να πάω στην Γιουβέντους μέσω ανταλλαγής με τον Ανρί, όμως δεν το δέχτηκε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, εγώ έμεινα στην Ουντινέζε και εκείνος πήγε στην Άρσεναλ”.

To Top