ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αμπελάς: «Η διαιτησία στέρησε την νίκη από τον Άρη – Μπορεί την πρόκριση η ομάδα»

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αγαπητός Αμπελάς, μίλησε για τη φετινή σεζόν και την πορεία των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για το τι του έχει μείνει -πέρα από το αγωνιστικό- από το Σίτι-Άρης που είχε βρεθεί ως τιμ μάνατζερ:

Υπήρχε πρωτόκολο στα γεύματα. Υπήρχε λίγο πιο χαλαρό κλίμα, υπήρχε ανταλλαγή απόψεων γύρο από το ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορούσε κάποιος να χαλαρώσει και να κάνει πλάκα. Ακόμη και το που κάθεται ο καθένας ήταν συγκεκριμένο. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια ήταν στην σουίτα του Άραβα. Όταν ήταν να φάμε ήρθε ο μετρ με τους δύο σερβιτόρους και ήταν σαν να κάνουν… χωρογραφία. Το άλλο που δεν θα ξεχάσω είναι όταν μας είχε καλέσει η UEFA και μας έκανε παρατηρήσεις ότι… έχουμε μετατρέψει το Χαριλάου σε Μπομπονέρα.

Για το ποιος ήταν το «πειραχτήρι» εκείνης της ομάδας:

Ο Νέτο ήταν το πειραχτήρι της ομάδας. Δεν ήμουν πολύ κοντά στους παίκτες αλλά από το λίγο που τους έβλεπα ο Νέτο είναι αυτός ο οποίος ξεχώριζε.

Για τον φετινό Άρη:

Να σημειώσω ότι ο Άρης παρουσιάζει μία σταθερότητα. Το ότι είναι στην δεύτερη θέση εδώ και καιρό δείχνει κάτι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό σε ένα πρωτάθλημα να έρθουν κάποια ματς που θα είσαι μέτριος. Λίγο ο αγωνιστικός χώρος, λίγο η μέρα των παικτών, θα έρθουν παιχνίδια που είναι μέτρια. Παρόλο που ο Άρης ήταν μέτριος όμως, είδαμε ότι η διαιτησία του στέρησε την νίκη. Στην μία δεν ήταν offside ο Μπερτόγλιο. Όπως και η φάση του Γκάμα είναι πέναλτι, ακόμη και αν ήμασταν σε μέτρια μέρα γιατί να μην πάρουμε αυτό που αξίζουμε;

Για την κριτική που ακούγεται:

Δεν νομίζω να πιστεύει κανένας ότι τελείωσε η χρονιά. Εγώ στην καταστροφολογία δεν συμφωνώ. Νομίζω ότι τις μεγάλες ομάδες τις διακρίνει μία ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα άσχημα αποτελέσματα. Ο Άρης έχει δείξει αντίδραση και σε άσχημα αποτελέσματα. Είναι άλλο κομμάτι τι θα πει ο κόσμος. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα άσχημο κλίμα αλλά η ομάδα δεν πρέπει να επηρεαστεί.

Για τον Ματέο Γκαρσία:

Για τον Ματέο όλο έγινε το καλοκαίρι. Το «θα έρθει δεν θα έρθει» και η δημιουργία προσδοκιών έδωσε βάρος και στον ίδιο τον παίκτη.

Για τους Μήτρογλου και Μπρούνο:

Ο Μήτρογλου χρειάζεται τον ρυθμό του και θα τον βρει με τον χρόνο. Για τον Μπρούνο που τον είδα είναι σε πιο καλή κατάσταση. Θα βοηθήσει άμεσα.

Για το αν ο Άρης μπορεί να προκριθεί κόντρα στον Ολυμπιακό:

Γιατί να μην τα καταφέρει; Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα αφήνει πολλές ελπίδες. Και αν περάσουμε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση θα είμαστε η ομάδα η οποία είναι πιο κοντά στο κύπελλο.

Για το γκολ που είχε βάλει κόντρα στον Ολυμπιακό:

Τι να πω, με κάνει χαρούμενο. Όσες φορές και να το δω ή να μου το δείξουν -γιατί πιο πολλές φορές μου το δείχνουν- με κάνει χαρούμενο.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Τα αποτελέσματα και η πορεία κρίνει τον προπονητή. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι όλο το τιμ δουλεύει σωστά. Ο Άκης ήταν αμυντικός και σκληρός παίκτης, παρόλα αυτά η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο.

To Top