ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αμπελάς: “Με τον Άρη κάτι… παθαίνεις και δένεσαι! Πήρε τα πάνω της η ομάδα με Παντελίδη”

Ο Αγαπητός Αμπελάς, μίλησε για την ομάδα που αγάπησε, αναφέρθηκε στον φετινό Άρη, τους στόχους, τον Παντελίδη και τον κόσμο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το πού βρίσκεται και αν του λείπει ο Άρης:

”Ασχολούμαι με την εστίαση εδώ στην Ρόδο, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Μου λείπει όμως το ποδόσφαιρο. Εδώ (στη Ρόδο) οι ομάδες δεν πάνε και τόσο καλά. Δεν είναι σε υψηλές κατηγορίες. Μου λείπει και ο Άρης, θέλω να τον παρακολουθώ, να πηγαίνω με τον γιο μου στο γήπεδο, αλλά είμαστε μακριά και δεν μπορώ να το απολαύσω.”

Για την αγάπη του για τον Άρη:

”Έχω κάνω δύο θητείες στην ομάδα. Συνολικά 6 χρόνια. 3 χρόνια σαν ποδοσφαιριστής κι άλλα 3 σε άλλο πόστο. Και έναν χρόνο όμως να ήμουν, με αυτήν την ομάδα κάτι.. παθαίνεις! Γίνεσαι ”ένα”. Είναι δύσκολο να μη δεθείς με αυτόν τον σύλλογο. Και ο γιος μου είναι άρρωστο Αρειανάκι. Με βάζει στη Ρόδο να ψάχνω σημαίες του Άρη! Για καλή μου τύχη βρήκα μία..”

Για τον φετινό Άρη:

”Η πορεία του Άρη φέτος έχει δύο πρόσωπα. Καταρχάς, σούπερ λιγκ χωρίς Άρη είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Δεν μπορεί να υπάρξει σούπερ λιγκ χωρίς την δυναμική του Άρη. Ξεκίνησε καλά η ομάδα. Κάποια στιγμή κάπου χάθηκε ο στόχος, ο προσανατολισμός, γίνανε αλλαγές. Αυτά βέβαια τα γνωρίζουν καλύτερα όσοι είναι μέσα στην ομάδα. Έχει επανέλθει ο Άρης και είναι αυτός που πρέπει. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, το χαιρόμαστε όλοι. Περιμένουμε πότε θα δείξει παιχνίδι στην τηλεόραση για να καθίσουμε να δούμε την ομάδα. Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Άρης είναι ελκυστικό. Ακόμα και κάποιος να μην είναι οπαδός της ομάδας, θα καθίσει να δει τον Άρη γιατί παίζει ποδόσφαιρο.”

Για το τι τού αρέσει περισσότερο στην ομάδα:

”Μου αρέσει πολύ η συνοχή που έχει ο Άρης σαν ομάδα. Θεωρώ πως και στις τρεις γραμμές έχει την πληρότητα και πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που βγαίνει στο γήπεδο, είναι ωραίο. Χαίρεσαι να το βλέπεις.”

Για την δυσκολία να πετύχουν μεταγραφές του Ιανουαρίου:

”Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να πετύχουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Γιατί και τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά και πρέπει να βρεις παίκτες που θα βοηθήσουν άμεσα, να εγκλιματιστούν. Όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Ο Άρης σε αυτήν την περίπτωση πέτυχε 100%.”

Για τον Παντελίδη:

”Ήμασταν συμπαίκτες στην Προοδευτική. Το οξύμωρο είναι ότι ο Σάββας ήταν ένας δυναμικός αμυντικός, που βασιζόταν στη δύναμη και στο πάθος αλλά οι ομάδες του, παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Και στις προηγούμενες ομάδες του, προσπαθούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό το βγάζει και στον Άρη. Οπότε του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί πέρασε δύσκολα. Κομβικό σημείο ήταν το διπλό στην Ξάνθη. Από ‘κει και μετά η ομάδα πήρε τα πάνω της. Τώρα όλοι χαιρόμαστε με αυτό που βλέπουμε και ελπίζουμε να συνεχίσει. Νομίζω ότι είναι στις ικανότητές του να δείξει ότι αξίζει στον Άρη. Έχει κατακτήσει την αποδοχή από τον κόσμο. Στο ποδόσφαιρο δεν χαρίζεται τίποτα.”

Επίσης σχολίασε:

”Τις μεγάλες ομάδες τις κάνει εκτός από τον κόσμο, η διάρκεια. Μια ομάδα με διάρκεια, καθιερώνεται στη συνείδηση όλων. Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να έχει διάρκεια. Όχι μόνο στην φετινή χρονιά. Να ανεβαίνει επίπεδο. Να κάνει ένα ”βηματάκι” προς τα πάνω και να χαρούμε κι εμείς έναν τίτλο. Ίσως είναι η μόνη ομάδα που δεν παίρνει τίτλο τα τελευταία χρόνια αλλά δημιουργεί νέες γενιές οπαδών. Οι τίτλοι δημιουργούν νέες γενιές οπαδών, πόσο μάλλον παιδάκια 10-12 χρονών. Ο Άρης, χωρίς να πάρει τίτλο, τα τελευταία χρόνια δεν μειώνεται η δυναμική του, αλλά αυξάνεται. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με αυτόν το σύλλογο.”

Για τον ρόλο των αποδυτηρίων σε μια ομάδα:

”Όταν κλείνουν οι πόρτες στα αποδυτήρια, μόνο όσοι είναι μέσα γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός 35 περίπου ανθρώπων. Γιατί δεν είναι μόνο οι παίκτες αλλά και ο πάγκος. Αν όλα λειτουργήσουν σωστά, θα φανούν στο γήπεδο γιατί είναι ένας ”καθρέφτης”. Αν πάλι κάτι δεν πάει καλά και αυτό θα βγει στο γήπεδο. Η αρχική δουλειά ξεκινά εκεί μέσα.”

Για τον κόσμο του Άρη:

”Να θυμηθώ κατώτερες κατηγορίες; Ο κόσμος και τότε στήριζε την ομάδα.”

Για τον φετινό στόχο:

”Καλό είναι να τελειώσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Μετά την χρονιά καλό είναι να μπει ένα λιθαράκι για το κάτι παραπάνω. Από το 1 δεν γίνεται να πάμε κατευθείαν στο 8. Μην ξεχνάμε ότι ο σύλλογος πέρασε δύσκολα. Πριν μερικά χρόνια ήμασταν σε κατώτερες κατηγορίες. Θεωρώ βήμα-βήμα θα καταφέρουμε πράγματα. Αν πάμε ξαφνικά να τα κατακτήσουμε όλα, εκεί θα χαθούμε.”

Για τον Καρυπίδη:

”Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Η ομάδα αυτή τη στιγμή δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο. Από τη στιγμή που είναι στο σωστό δρόμο ο αρχηγός της ομάδας μάλλον κάνει κάτι σωστά. Το μεγαλύτερο bonus που του δίνω είναι ότι πήρε την ομάδα στα δύσκολα. Πάλευε με πολλά πράγματα. Οφείλω σαν Αρειανός να τον αναγνωρίσω.”

Για το φοβερό γκολ που είχε πετύχει στο ”Γ. Καραϊσκάκης”:

”Και να θέλω να το ξεχάσω δεν μπορώ. Ο μικρός μου ο γιος το βλέπει συνέχεια στο YouTube και μου λέει έλα να το δούμε. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα ένα τέτοιο γκολ με τα χρώματα του Άρη. Από τις καλύτερες στιγμές – όχι η καλύτερη. Έχω παίξει και Ευρώπη με τον Άρη.”

To Top