ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ανάκογλου: «Η δίψα του κόσμου με εντυπωσιάζει…»

Ένα από τα βασικά «γρανάζια» της φετινής μηχανής του Άρη είναι αναμφισβήτητα και ο Δημήτρης Ανάκογλου, ο οποίος έχει καθιερωθεί στη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων», δικαιώνοντας με τις εμφανίσεις του τον Νίκο Αναστόπουλο.

 

Ο Σερραίος μέσος μίλησε στην «Arena Press», επιχειρώντας αρχικά το δικό του «ταμείο» από τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ:

«Η αλήθεια είναι ότι, πλέον, τα πράγματα είναι πολύ καλά. Δεν κάναμε και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, αλλά πήραμε κάποιες νίκες στη συνέχεια, που μας έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας, γιατί κάθε αντίπαλος έχει ως στόχο να μας αποσπάσει βαθμούς. Ακόμα και οι θεωρητικά εύκολες ομάδες, μας κοντράρουν, οπότε πρέπει να είμαστε στο 100%».

Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου μέχρι και σήμερα;

«Έχασα μόνο δύο παιχνίδια φέτος, αλλά νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλό επίπεδο. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν για όλους, όπως και για εμένα. Μην ξεχνάμε ότι ήρθαν πολλά παιδιά στην ομάδα το καλοκαίρι. Τώρα βρίσκουμε σιγά-σιγά τη χημεία μας. Με περισσότερη δουλειά θα είμαι ακόμα καλύτερος».

Πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον;

«Με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Είχα συνυπάρξει με αρκετούς από αυτούς, τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στη Βέροια. Ήταν πολύ καλό για μένα, γιατί η προσαρμογή μου έγινε εύκολη, από την αρχή μάλιστα, όταν βρέθηκα στο Καρπενήσι για την προετοιμασία».

Ποιο ματς σας βοήθησε να γυρίσετε οριστικά σελίδα, μετά τις «γκέλες» στις πρώτες αγωνιστικές;

«Θεωρώ ότι το ματς με τον Κισσαμικό, ήταν κομβικό. Εκεί πήραμε την ψυχολογία που είχαμε ανάγκη και το δείξαμε και στο ματς με την Τρίπολη που ακολούθησε. Η δική μας ομάδα στηρίζεται στη συνολική δουλειά και προσπάθεια. Αυτή είναι που μας έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής να βρούμε τον καλό μας εαυτό και πάνω σε αυτό θα στηριχθούμε και στη συνέχεια».

«ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ»

Ο 25χρονος μέσος έχει αγωνιστεί ξανά στη Φούτμπολ Λιγκ, με ομάδα του επιπέδου του Άρη, την ΑΕΚ, αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις που υπάρχουν, όταν ιστορικές ομάδες βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Ωστόσο, στον Άρη, βιώνει κάτι… πρωτόγνωρο:

«Παρατηρώ μία δίψα πολύ μεγάλη. Σε αυτό συνέβαλλε και το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε και μία ακόμα χρονιά στη Γ΄Εθνική. Αυτό έχει προκαλέσει τεράστια δίψα στον κόσμο για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, κάτι που δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά σε ομάδα».

Θεωρείς, ότι καταφέρατε να ξεπεράσετε την πίεση που υπήρχε από την αρχή του πρωταθλήματος;

«Από τη στιγμή που είμαστε σε αυτή την ομάδα, έχουμε μάθει να λειτουργούμε με γνώμονα την πίεση που προκύπτει από την εξέδρα. Πέρα από τα δύο πρώτα ματς, έχουμε αποδείξει, πως έχουμε εμπεδώσει πλήρως, τις υποχρεώσεις μας και τις απαιτήσεις που έχει αυτή η φανέλα».

-“Ο καθένας μας θα ήθελε να πετύχει ένα γκολ, στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, σε ένα γήπεδο γεμάτο. Όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να βιώσουμε αυτή την ατμόσφαιρα ως μέλη της ομάδας”.

-“Ο Ραφίκ (σ.σ. Τζεμπούρ) χρειάζεται λεπτά συμμετοχής, γιατί του λείπει ο ρυθμός, καθώς είχε πολλές χαμένες προπονήσεις από ενοχλήσεις. Τον πιστεύω και ξέρω ότι σύντομα θα δείξει τον πραγματικό του εαυτό”.

-“Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του και να ξεπεράσει τα προβλήματά του, αντιμετωπίζοντάς τα με περισσότερη αισιοδοξία. Όσον αφορά την ομάδα, είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε και από του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στην πρώτη κατηγορία”.

To Top