Ανάλυση Αλκαράθ στο βίντεο: Στοπ στα «φθηνά» φάουλ έξω από την περιοχή, «εντατικά μαθήματα» στην άμυνα!

Ο Λούκας Αλκαράθ πάτησε «γκάζι», μια και γνωρίζει ότι αναλαμβάνοντας το τιμόνι του Άρη ανάμεσα στ’ άλλα, έχει σημαντικό “αντίπαλο” τον… χρόνο.

Ο Ισπανός προπονητής δεν θέλει να χάσει ούτε λεπτό. Ρωτάει, μαθαίνει, μεταδίδει τις γνώσεις του. Ήδη με το «καλημέρα», ανέλυσε σε βίντεο το τελευταίο παιχνίδι του Άρη, επισημαίνοντας κάποια πράγματα από αυτά που εντόπισε… δια γυμνού οφθαλμού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ένα από τα πλέον σημαντικά που ανέλυσε ήταν τα… «φθηνά» φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Άρη έξω από την περιοχή, δίνοντας «στημένες μπάλες» στον αντίπαλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όταν στήνεται η μπάλα τόσες φορές γύρω από την περιοχή μας με ‘εύκολα’ φάουλ ή κόρνερ ή όταν διώχνουμε την μπάλα στα τυφλά, αυξάνονται οι επιθετικές πιθανότητες του αντιπάλου, όπως έγινε και με τον Ατρόμητο».

Ο 46χρονος προπονητής θέλει να δουλέψει πάνω σε αυτό το σημείο, ώστε να μειωθούν τα λάθη και οι «εύκολες ευκαιρίες»-δώρο στον αντίπαλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χεσούς Κανιάδας, ο Ισπανός που θα αποτελέσει το δεξί του χέρι, ειδικεύεται στα «στημένα», ένα κομμάτι στο οποίο θα ρίξουν οι δυο τους μεγάλο βάρος, θέλοντας να προκαλέσουν την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας.

Από κει και πέρα, είναι φανερό ότι ο Αλκαράθ «κουβαλώντας» από την πατρίδα του, τη φήμη ενός προπονητή που λατρεύει την άμυνα, τα «εντατικά μαθήματα» στον τομέα αυτό είναι δεδομένα. Ο ίδιος γνωρίζει ότι έχει δύσκολη αποστολή και ήδη σήκωσε τα χέρια για να την φέρει σε πέρας…

To Top