Ανάλυση: Αυτή είναι η Λαμία της Super League…

Η Λαμία ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν της στη Super League, διατηρώντας μεγάλο μέρος του περσινού «κορμού».

Παπαδόπουλος και Παντελιάδης καταγράφονται ως απώλειες, που μένει να φανεί αν θα καλυφθούν επάξια, ενώ οι μεταγραφές του Μπαράλες και του Μπερτίλιο την ενίσχυσαν σοβαρά, αν και το γκολ παραμένει ακόμα «γρίφος» στη Λαμία.

Ήρθαν: Σαράνοφ, Κατσίκας, Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Πινιώτης, Οσμάν, Καραγκούνης, Επστάιν, Μπερτόλιο, Μπαράλες

Έφυγαν: Βάντερσον, Μπεν Τζεμιά, Πίτι, Όμο, Άστσεριτς, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Κουκόλης, Καραγιάννης, Ακόστα, Πριντέτα

Προπονητής: Στην τρίτη του σεζόν στη Φθιώτιδα, ο Μπάμπης Τεννές, τακτικές και προσέγγιση δύσκολα θα αλλάξει, με τη Λαμία να έχει για μια ακόμα σεζόν αμυντικούς προσανατολισμούς και το 3-5-2 και το 4-2-3-1 ως βασικές διατάξεις στον αγωνστικό χώρο.

Αστέρι: Ο Φακούντο Μπερτόλιο προέρχεται από «γεμάτη» σεζόν στον ΑΠΟΕΛ (13 συμ) και την Ορντάμπασι (14 συμ), με δυο γκολ και τρεις ασίστ συνολικά. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, που τη σεζόν 2015/16 έπαιξε και στον Αστέρα Τρίπολης, «ξεδίπλωσε» ήδη από τα φιλικά τις αρετές του, δείχνοντας πως μπορεί να γεμίσει τα «παπούτσια» του αποχωρήσαντα Πίτι. Απ’ αυτόν θα κριθούν πολλά, αναφορικά με την επιθετική παρουσία της Λαμίας.

Θα πανηγυρίσει αν: Τερματίσει στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας Αν μπορέσει να τελειώσει γρήγορα με την πρόκληση της παραμονής στην κατηγορία κι έστω κοιτάξει στο πάνω μισό του «ταμπλό», θα πρόκειται οπωσδήποτε για επιτυχία.

Θα αποτύχει αν: Υποβιβαστεί. Ενδεχομένως στο τέλος της σεζόν τρεις ομάδες να «αποχαιρετίσουν» για τη Football League και όχι δυο, όπως πέρυσι, οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι αυξημένος. Είναι δεδομένο πως οι Φθιωτοί θεωρούνται ως μια από τις ομάδες που θα εμπλακούν στα σενάρια υποβιβασμού, επομένως αυτή είναι η «μάχη» που καλούνται να κερδίσουν κι αν δεν τα καταφέρουν, τότε δεν θα έχουν πιάσει τον στόχο τους.

To Top