ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανάλυση: Κοιτάει και το… βάθος των ακαδημιών ο Άρης

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν του Αρη, με τον Νίκο Αναστόπουλο να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Είτε μιλάμε για αποδεσμεύσεις  ποδοσφαιριστών είτε για μεταγραφές, ο προπονητής είναι αυτός ο οποίος θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα επιθυμούσε, με την ευθύνη να μην πέφτει πάνω του, αλλά στα εξωαγωνιστικά ζητήματα και δη στην κωλυσιεργία που παρατηρείται σε ό,τι αφορά τη σύσταση της νέας εταιρίας. Παρόλο αυτά ο «Αναστό» δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη έχει βάλει σε εφαρμογή το πλάνο του. Σε πρώτη φάση μείζονος σημασίας θέμα είναι το «ξεσκαρτάρισμα», ενώ μεταξύ άλλων θέση στον προγραμματισμό έχουν και οι «μικροί» του ρόστερ.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε «γέννησε» ευκαιρίες για ορισμένους ποδοσφαιριστές, προερχόμενους από τα Τμήματα Υποδομής του Αρη, να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Μαζουλουξής, Μπουλγκουρίδης, Ανδρεάκος πήραν μάλιστα  ευκαιρίες (και) σε επίσημα παιχνίδια, ενώ όλοι (βλ. Σταυρίδης, Σωτηριάδης, Ιακωβίδης) συμμετείχαν σχεδόν σε όλα τα φιλικά. Οι περί αυτών ο λόγος ποδοσφαιριστές αποδεικνύουν το βάθος που έχει η ομάδα και τις ευκαιρίες που μπορούν να «γεννηθούν». Αρκεί αυτοί οι παίκτες να προσεχθούν και να δουλευτούν αναλόγως.

 

Η θέση τους πάντως δεν φαίνεται να είναι εκτός παζλ.  Ανάμεσα στα κομμάτια που θέλει να «κολλήσει» ο Αναστόπουλος βρίσκονται και οι εξής πέντε:

 

ΜΑΖΟΥΛΟΥΞΗΣ: Ο «παλιός» των… μικρών στο ρόστερ, αφού συμπληρώνει την πρώτη ομάδα από εποχής Καλαϊτζίδη. Φέτος, όμως, ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε πολύ περισσότερες ευκαιρίες στο δυναμικό στόπερ, πιστεύοντας στις δυνατότητές του και στην εξέλιξή του.  Εξ ού και τα δύο 90λεπτα που αγωνίστηκε.

 

ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ: Από τον περασμένο Νοέμβριο προπονείται με την  πρώτη ομάδα ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, συμμετέχοντας σε όλα τα φιλικά, ενώ έκανε ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι στον Εβρο.

 

ΜΠΟΥΛΓΚΟΥΡΙΔΗΣ: Ο «Βενιαμίν» της περσινής σεζόν, που επίσης κατέγραψε μία συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι του Αρη έχει τα φόντα να εξελιχθεί, με τον «Αναστό» να ποντάρει στο δυναμισμό που διακρίνει το παιχνίδι του.

 

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: Με εισήγηση του προπονητή των τμημάτων υποδομής του Αρη και την συγκατάθεση του «Αναστό» ο νεαρός χαφ πέρασε την πόρτα της πρώτης ομάδας με συμμετοχές στα τελευταία φιλικά, όπου και έπεισε με την παρουσία του για τις δυνατότητες που έχει και την εξέλιξή του.

 

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Σταυρίδη. Στο τελευταίο φιλικό του Αρη χρησιμοποιήθηκε στα στόπερ και έδειξε δυναμισμό στο παιχνίδι του και θράσος για το νεαρό της ηλικίας του.

 

Η παραπάνω πεντάδα ποδοσφαιριστών, με δυνατότητες εξέλιξης, δεν θα αποτελέσουν τα βασικά κομμάτια του παζλ (εξαίρεση ίσως ο Μαζουλουξής), αλλά είναι δεδομένο ότι οι παρατάσεις που θα πάρουν την προετοιμασία και τα φιλικά θα τους βοηθήσουν να βάλουν τις βάσεις ούτως ώστε στο άμεσο μέλλον να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα.

Πηγή: metrosport.gr

To Top