ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανάλυση: Οι ενδεκάδες του Άρη σε όλα τα επίσημα και οι περισσότερες συμμετοχές

Ανάλυση: Οι ενδεκάδες του Άρη σε όλα τα επίσημα και οι περισσότερες συμμετοχές… Οι τραυματισμοί, οι τιμωρίες, τα συνεχή παιχνίδια, το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες άργησαν να ενσωματωθούν ή κάποιοι άλλοι δεν βρήκαν νωρίς τα… πατήματά τους, είναι κάποιοι από τους λόγους που ο Νίκος Αναστόπουλος ανακατεύει συνέχεια την τράπουλα.

Σε κάποιες θέσεις γιατί ακόμα ψάχνει το βασικό κορμό, σε άλλες απλά για να δώσει «φρεσκάδα». Στα οκτώ παιχνίδια (πέντε για το Πρωτάθλημα και τρία για το Κύπελλο), πάντως, ο Αρης μόνο σε δύο είχε την ίδια ενδεκάδα. Με Καλλονή εντός και Πανελευσινιακό εκτός. Αναλυτικά οι οκτώ 11άδες που έχει χρησιμοποιήσει ο Αναστόπουλος.

Διαβάστε την ανάλυση που δημοσιεύει σήμερα η Metrosport:

Αιγινιακός εκτός- Κύπελλο: Διούδης, Καράμπελας, Τζανακάκης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ρόβας, Ανάκογλου, Τάτος, Ντούνης, Μιλούνοβιτς, Καπνίδης.

 

Αν. Καρδίτσας εκτός (3 αλλαγές): Διούδης, Μπούρμπος, Καράμπελας, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Αντρέου, Ίλιτς, Καπνίδης, Τάτος, Ρόβας, Μιλούνοβιτς.

 

Αιγινιακός εντός (1 αλλαγή): Διούδης, Μπούρμπος, Καράμπελας, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ρόβας, Ανάκογλου, Ίλιτς, Καπνίδης, Τάτος, Μιλούνοβιτς.

 

Κισσαμικός εκτός (4 αλλαγές): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Αντρέου, Νέτο, Παυλίδης, Ίλιτς, Τάτος, Μιλούνοβιτς.

Αστ. Τρίπολης εντός – Κύπελλο (4 αλλαγές): Διούδης, Τζανακάκης, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Τσουμάνης, Ρόβας, Αντρέου, Ντούνης, Καπνίδης, Τάτος, Μπαργκάν.

 

Καλλονή εντός (6 αλλαγές): Διούδης, Νέτο, Καράμπελας, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Παυλίδης, Ανάκογλου, Μπαργκάν, Ίλιτς, Τάτος, Μιλούνοβιτς.

 

Πανελευσινιακός εκτός (-): Διούδης, Νέτο, Καράμπελας, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Ανάκογλου, Ίλιτς, Μιλούνοβιτς, Τάτος, Μπαργκάν.

 

Βέροια εντός -Κύπελλο (8 αλλαγές): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Καράμπελας, Ρόβας, Αντρέου, Ανάκογλου, Παυλίδης, Καπνίδης, Βουτσιάς, Ντόγος.

 

Οι 21 παίκτες και οι αλλαγές

 

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο Αναστόπουλος έχει στα χέρια του ένα ρόστερ με πληθώρα επιλογών και το οποίο τού δίνει τη δυνατότητα να βάζει διαφορετική ενδεκάδα από αγώνα σε αγώνα.

 

Μπορεί να παίξει… όπως θέλει. Οι αλλαγές που γίνονται βέβαια έχουν ως βάση τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε αναμέτρησης, αφού βασικός παράγοντας, για να αποκτήσει η ομάδα ρυθμό και σταθερότητα, ειδικά τώρα στο ξεκίνημα, είναι η ομοιογένεια.

 

Αρχιτέκτονας του ροτέισον, που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από… υπολογιστή, είναι ο Αναστόπουλος ο οποίος μέχρι στιγμής έχει διαχειριστεί εξαιρετικά το ρόστερ του.

 

Εχει χρησιμοποιήσει 21 παίκτες σε οκτώ ματς (σ.σ αν υπολογίσουμε και τα 33’ του Τζεμπούρ, τότε πάμε στους 22) και η βάση του είναι οι αμυντικοί και οι παίκτες μπροστά από τους δύο ανασταλτικούς μέσους, που έπαιξαν περισσότερο, αλλά ενδιάμεσα κάποιοι εξ αυτών πήραν τις απαραίτητες «ανάσες» με αλλαγές μέσα στους αγώνες.

 

Η πληθώρα επιλογών που έχει, ειδικά από τη μέση και μπροστά, δίνει επιπλέον δυνατότητα αλλαγής στη διάταξη (σ.σ. με τον Κισσαμικό ξεκίνησε με 4-3-3). Σε αυτό το διάστημα ο Αρης απέκτησε και κάποιους παίκτες-εργαλεία, όπως για παράδειγμα ο Μπαργκάν, που άργησε να ενσωματωθεί έπαιξε μόνο σε τρία ματς βασικός, αλλά έβαλε τη σφραγίδα του στην αγωνιστική αναμόρφωση του Αρη και πλέον καθιερώθηκε. Ανάλογες είναι και οι περιπτώσεις των Νέτο, Παυλίδη.

 

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΑΡΗ

(με βάση τα λεπτά συμμετοχής)

 

Διούδης  630’

Τζανακάκης 274’ -Μπούρμπος 291’

Ιντζίδης 663’

Ραούλ Μπράβο 630’

Καράμπελας 585’

Ρόβας 499’ – Παυλίδης 325’

Ανάκογλου 436’

Μιλούνοβιτς 602’

Τάτος 630’

Ιλιτς 370’

Καπνίδης 486’

**Στα παραπάνω λεπτά προστέθηκαν και οι αλλαγές που ενδεχομένως έγιναν κάποιοι εκ των παραπάνω.

 

 

Κανένας το απόλυτο

 

Εντύπωση προκαλεί ότι κανένας από τους 21 ποδοσφαιριστές που έχουν χρησιμοποιηθεί (ξεκινώντας στο βασικό σχήμα) από τον Νίκο Αναστόπουλο δεν έχει το απόλυτο σε συμμετοχές. Στατιστικό που… χάλασε στο ολικό λίφτινγκ που επέλεξε και έκανε ο κόουτς στο ματς Κυπέλλου με τη Βέροια. Μέχρι τότε ο Διούδης, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί -Ιντζίδης και Ραούλ Μπράβο-, ο Καράμπελας (σ.σ. με τη Βέροια μόνο έπαιξε στόπερ) και ο Τάτος είναι οι μοναδικοί με επτά παρουσίες στην αρχική ενδεκάδα σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Έξι έχει μόνο ο Μιλούνοβιτς.

 

 

Το ‘πε και το κάνε

 

«Να είστε έτοιμοι, γιατί θα χρειαστείτε όλοι σας», είχε πει ο Νίκος Αναστόπουλος κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακοπής του Πρωταθλήματος (σ.σ. μετά τον Αιγινιακό) και ενόψει των πέντε τελευταίων αγώνων που έδωσε ο Αρης, σε διάστημα ενός  μήνα και κάτι. Και απ’ ότι φάνηκε, ο Έλληνας τεχνικός, το εννοούσε. Εδωσε φανέλα βασικού σε ακόμα έξι ποδοσφαιριστές (Παυλίδης, Νέτο, Μπαργκάν, Βουτσιάς, Ντόγος, Αναγνωστόπουλος) εκ των οποίων μάλιστα κάποιοι… καθιερώθηκαν.

 

7 σερί 90λεπτα έχουν οι Διούδης, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Καράμπελας και Τάτος, οι οποίοι πήραν με τη Βέροια «ανάσες». Με εξαίρεση μόνο τον Ιντζίδη, που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

 

8 παιχνίδι έχουν οι Ιντζίδης, Ρόβας, Μιλούνοβιτς. Με τη διαφορά όμως ότι: ο πρώτος έπαιξε σε επτά 90λεπτα και με τη Βέροια μόνο χρησιμοποιήθηκε στο β’ μέρος. Ο δεύτερος μόνο σε πέντε ματς αγωνίστηκε βασικός, ενώ ο Σέρβος σε έξι.

 

5 παίκτες χρησιμοποιήθηκαν, έστω και σε ένα ματς, σε άλλες θέσεις. Ο Νέτο σε δύο ματς έπαιξε δεξί μπακ και σε τέσσερα αμυντικό χαφ. Ο Ιλιτς σε τρία χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ σε δύο στα άκρα. Ρόβας και Καράμπελας κλήθηκαν να αγωνιστούν σε ένα, από τα οκτώ και επτά αντίστοιχα, δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπούρμπος για ένα ημίχρονο δοκιμάστηκε αμυντικό χαφ.

 

Η βάση του Αρη είναι οι αμυντικοί, που έχουν τα περισσότερα λεπτά. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές και μέχρι το ματς με τη Βέροια οι Καράμπελας, Ιντζίδης, Ραούλ είχαν σερί 90λεπτα, μαζί με Διούδη και Τάτο.

 

To Top