Χωρίς κατηγορία

Ανάλυση σε 7 σημεία της επιστολής! Ο Άρης δεν χρειάζεται διαπιστώσεις και συμβουλές, αλλά χρήματα και λύσεις!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η οικογένεια του Άρη τις εξελίξεις στο θέμα του επενδυτή. Ο υποψήφιος επενδυτής της κίτρινης ΠΑΕ Γιάννης Κωνσταντινίδης έβγαλε επιστολή και έκανε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση σε ότι αφορά τον ίδιο και τον Άρη. Το PRESSARIS θα επιχειρήσει μια πρώτη ανάλυση της επιστολής, με βάση τα όσα είπε και τα όσα δεν είπε.

1. Ο Κωνσταντινίδης έκανε γνωστό για πρώτη φορά επίσημα το ενδιαφέρον του για τον Άρη. Όσοι τον γνωρίζουν μιλάνε για έναν μετρημένο και σοβαρό επιχειρηματία. Στην επιστολή του δεν έδωσε επί της ουσίας απαντήσεις στα καυτά ζητήματα που καίνε τον σύλλογο, κρατώντας αποστάσεις.

2. Είπε ότι θέλει να εμπλακεί στην ΠΑΕ μετοχικά και διοικητικά, αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις το πώς θα εμπλακεί. Θα αγοράσει μετοχές, θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή θα βοηθήσει ταμειακά την ΠΑΕ; Δεν το είπε

3. Δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στην δήλωσή του το παραμικρό για την ΑΜΚ και κυρίως ούτε μια φορά δεν καταγράφεται η λέξη “χρήματα”. Ούτε αν θα βάλει και πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να επενδύσει. Επίσης, δεν ορίζει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα δράσει.

4. Η ΑΜΚ έκλεισε χθες και χρήματα δεν μπήκαν. Ο Άρης παραμένει απροστάτευτος από τους πιστωτές. Και σε αυτό δεν έγινε κάποια τοποθέτηση, μια και σε λίγες μέρες ο σύλλογος θα βρει μπροστά του το πρόβλημα.

5. Ζητάει ουσιαστικά να επανέλθει ο Άρης στο άρθρο 99, λέγοντας επί λέξει: “Η δικαστική προσφυγή για την υπαγωγή στο άρθρο 99 δυστυχώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Σήμερα, όμως, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των πιστωτών της ΠΑΕ αποδέχονται τη ρύθμιση των οφειλών, θα πρέπει να επιδιωχθεί εκ νέου”.

Κατά μια ερμηνεία σαν να λέει: “ας μπει ο Άρης στο 99 και εγώ είμαι εδώ”. Ο Άρης για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους διακανονισμούς του, όμως, χρειάζεται ζεστό χρήμα και εδώ δεν υπήρξε καμία αναφορά ή νύξη εάν ο ίδιος θα συμμετέχει. Εάν θα βάλει το χέρι στην τσέπη.

6. Το σημείο που σηκώνει αρκετές διευκρινήσεις είναι: “πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι για να γυρίσει σελίδα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και να συνεχίσει την ιστορική πορεία της πρέπει να απεμπλακεί οριστικά από τα βάρη και τα λάθη του παρελθόντος”

Τι εννοεί ακριβώς; Ότι είναι διατεθειμένος να συμμετέχει στην επένδυση μόνο χωρίς τα χρέη του συλλόγου; Ο Άρης αν έχει κάτι που… περισσεύει είναι χρέη. Άρα είτε αναφερομάστε σε ένα ουτοπικό ενδιαφέρον, είτε εννοεί έστω να έχει “κουρεμένα” χρέη μετά από μια υπαγωγή στο άρθρο 99, οπότε πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που θα τραβήξει για πολλούς μήνες.

Και φυσικά εάν μπει στη διαδικασία της προσωρινής διαταγής δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι του 2014, τον Ιανουάριο του 2015, ενώ δεν θα μπορεί να βγει στην Ευρώπη για δυο χρόνια!

Η μοναδική περίπτωση να μην έχει χρέη του παρελθόντος ο Άρης είναι εάν… υποβιβαστεί στη Γ’ εθνική! Κάτι το οποίο δεν διαπραγματεύεται καν η οικογένεια του Άρη!

7. Όλο το ύφος της επιστολής του επιχειρηματία έχει να κάνει με συμβουλές και διαπιστώσεις, σε μια περίοδο, όπου ο Άρης εκτός από “χορτάτος με χρέη” είναι “γεμάτος από αυτές. Αυτό είναι το εύκολο και το κοινό. Το δύσκολο είναι να βρει χρήματα και λύσεις.

Προφανώς στην συνέντευξη τύπου που προανήγγειλε θα έχει την ευκαιρία να γίνει περισσότερο κατατοπιστικός και να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι η ιστορία αυτή έχει μέλλον…

To Top