ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανάλυση: Τα προφίλ των φετινών, Άρη και Παναθηναϊκού

Η Super League στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναλύει τα προφίλ των Άρη και Παναθηναϊκού, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται σήμερα (19:15) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Αναλυτικά…

Ο Άρης σταμάτησε το σερί ηττών του με μια νίκη στο Ηράκλειο, δείχνοντας ότι παρά τις ελλείψεις του μπορεί να βγάλει ποιότητα. Το ίδιο θα ήθελε να κάνει στο τελευταίο παιχνίδι της έδρας του, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχοντας νικήσει μόνο τον Άρη στα πλέι οφ, ψάχνουν ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα και το δύσκολο δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Άρης

Νικώντας τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, εξασφάλισε την πέμπτη θέση στη βαθμολογία και παράλληλα σταμάτησε ένα σερί τεσσάρων ηττών, καθώς απειλείτο και με αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του.

Είχε να νικήσει από την πρεμιέρα των πλέι οφ, πάλι τον ΟΦΗ τότε. Ακολούθησαν πέντε ήττες και μια ισοπαλία.

Με δεδομένο ότι δεν έκανε νίκη και στα τελευταία τέσσερα της κανονικής περιόδου, έχει δύο νίκες, αυτές με τον ΟΦΗ, στα 12 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Έχουν μπει 28 γκολ στα παιχνίδια του, μακράν περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας στα πλέι οφ.

Με την ΑΕΚ μπήκαν πέντε γκολ και με τον Ολυμπιακό έξι. Έχει άλλα τρία παιχνίδια με τέσσερα γκολ και δύο παιχνίδια με δύο γκολ. Στο Ηράκλειο βγήκε το φτωχότερο σκορ. Φυσικά τα 18 γκολ είναι η χειρότερη άμυνα των πλέι οφ.

Πέτυχε τέσσερα γκολ στα πέντε τελευταία, αφού είχε βάλει έξι γκολ στα τρία πρώτα των πλέι οφ.

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν σκόραρε σε διαδοχικά παιχνίδια, αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 2019.

Δεν δέχτηκε γκολ από τον ΟΦΗ, αφού είχε δεχτεί και στα 11 προηγούμενα  για το πρωτάθλημα.

Έχασε τα εννέα από τα 16 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μια ήττα στα 12 προηγούμενα. Είναι αθροιστικά τα 28 παιχνίδια με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο.

Στην κανονική περίοδο
Από τις οκτώ νίκες στην κανονική περίοδο, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Πέτυχε σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα τουλάχιστον γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Μέχρι την ήττα του από την ΑΕΚ εντός έδρας στις 16 Φεβρουαρίου, είχε ένα σερί 16 αγώνων πρωταθλήματος, που δεν έχανε εντός και δεν νικούσε εκτός.

Στην κανονική διάρκεια

Έκανε δέκα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία είχε περισσότερες. Οι δύο ισοπαλίες είναι εντός έδρας και οι οκτώ εκτός.

Ο Άρης εντός έδρας

Προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στην έδρα του, από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με τον ΟΦΗ.

Έχει χάσει πέντε από τα έξι τελευταία στην έδρα του. Αμέσως πριν είχε τέσσερις σερί νίκες και ήταν επτά αγώνες αήττητος!

Για όλες τις διοργανώσεις δεν έχει κερδίσει τα επτά από τα οκτώ τελευταία στην έδρα του, δύο φορές με τον Ατρόμητο, τρεις με την ΑΕΚ και μια με τον ΠΑΟΚ. Νίκησε μόνο τον ΟΦΗ.

Έχει σκοράρει στα 15 από τα 17 εντός έδρας. Δεν σκόραρε με την ΑΕΚ τον Φεβρουάριο και με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Έχει δεχτεί γκολ και στα έξι τελευταία εντός, μετά τις 2 Φεβρουαρίου, όταν νίκησε τον Πανιώνιο 2-0.

Δεν έχει ισοπαλία στα 10 τελευταία, με πέντε νίκες και πέντε ήττες. Η τελευταία ισοπαλία του ήταν την 1η Δεκεμβρίου με τη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός

Έχασε από την ΑΕΚ, τυπικά γηπεδούχος, αφού δεν είχε ήττα στα τέσσερα προηγούμενα. Ήταν η δεύτερη ήττα στα οκτώ παιχνίδια των πλέι οφ, όπου όμως έχει μια μόνο νίκη, καθώς υπάρχουν και πέντε ισοπαλίες.
Οι τέσσερις τελευταίες ισοπαλίες του είναι με 0-0! Αυτό σημαίνει ότι έχει σκοράρει σε δύο από τα επτά τελευταία, το νικηφόρο με τον Άρη και εναντίον της ΑΕΚ, ενώ είχε σκοράρει στα τέσσερα προηγούμενα, βάζοντας εννέα γκολ!
Έχει πετύχει τέσσερα γκολ στα πλέι οφ, έχοντας τη χειρότερη επίθεση.

Δέχτηκε τρία γκολ από την ΑΕΚ, αφού είχε κρατήσει σε τέσσερα παιχνίδια το «μηδέν».

Δέχτηκε τρία γκολ από τον Ολυμπιακό, αφού δεν είχε δεχτεί πάνω από ένα γκολ στα προηγούμενα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος. Δέχτηκε και από την ΑΕΚ, δεύτερη φορά δηλαδή στα έξι τελευταία παιχνίδια του.

Στα τελευταία 26 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει κάνει τέσσερις ήττες, δύο από τον Ολυμπιακό και δύο από την ΑΕΚ. Είχε χάσει τα τέσσερα από τα οκτώ πρώτα.

Έχει νικήσει οκτώ από τα 17 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε πέντε νίκες στα πρώτα 17.

Έκανε έξι ισοπαλίες στα τελευταία 10, αφού δεν είχε καμία στα οκτώ προηγούμενα.

Έχει δεχτεί στα 21 τελευταία παιχνίδια μόνο πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, σε τρία από αυτά τα παιχνίδια. Δύο από τον Ολυμπιακό και τρία από την ΑΕΚ.

Στην κανονική περίοδο τερμάτισε τέταρτος.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά χάνοντας δύο φορές από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας

Πήρε 0-0 στο Ηράκλειο και την Τούμπα, αφού είχε χάσει από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία με δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Το τελευταίο του «διπλό» είναι στις 25 Ιανουαρίου στη Λάρισα.

Στα τελευταία 13 εκτός έδρας έχει δύο νίκες, διαδοχικές μάλιστα σε Ξάνθη και Λάρισα μέσα σε επτά μέρες τον Ιανουάριο.

Εκτός έδρας έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια, από Άρη, Ολυμπιακό (δύο φορές) και ΑΕΚ, όσα ακριβώς έχει χάσει και στην έδρα του!

Έχει χάσει δύο από τα έξι τελευταία,  αφού είχε χάσει ένα από τα εννέα προηγούμενα.

Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, αφού έχασε 3-0 από τον Ολυμπιακό και ακολούθησαν τα δύο 0-0.

Μόνο σε δύο από τα 17 παιχνίδια της σεζόν ξεπέρασε το ένα γκολ, στη Λάρισα και στην Τούμπα, όπου πέτυχε από δύο.

Στην κανονική διάρκεια έβαλε 11 γκολ εκτός έδρας, έξι ομάδες έβαλαν περισσότερα, αλλά μόνο δύο είχαν καλύτερη άμυνα από τα 12 που έχει δεχτεί.

To Top