«Αναγκαία η επιμόρφωση των στελεχών του αθλητισμού»

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 15ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχή που θα πραγματοποιηθεί 5-7 Δεκεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο MediterraneanPalace.

Το Συνέδριο που έχει τίτλο: «Αθλητισμός, Άσκηση, Αναψυχή και Υγεία: Μοντέλα αθλητικής ανάπτυξης στη Νέα Οικονομική Πραγματικότητα» γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Συνδιοργανωτής είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ο πρόεδρος της Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α. κ. Γιώργος Τζέτζης αναφερόμενος στις δράσεις του φορέα, αλλά και το διακύβευμα του 15ου Συνεδρίου τόνισε:« Η Ελλ.Ε.ΕΔ.Α.Α δημιουργήθηκε γιατί εντοπίσαμε την ανάγκη να επανδρωθεί ο  ελληνικός αθλητισμός με στελέχη επιστημονικά καταρτισμένα ή να εκπαιδευτούν τα άτομα που υπάρχουν στον χώρο. Σε έρευνα που έχει γίνει, προέκυψε ότι λιγότεροι από 5% των παραγόντων που είναι σε ομοσπονδίες έχουν σχέση με τον αθλητισμό -δηλαδή ήταν αθλητές- και λιγότερο από 2% είχαν ειδικές γνώσεις στην οργάνωση και στη διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτουν στοιχεία από το σύγχρονο μοντέλο διοίκησης ενός αθλητικού οργανισμού. Κι έτσι βαδίζουν στο παραδοσιακό μοντέλο το οποίο οδηγεί σε αδιέξοδα».

Οσον αφορά το φετινό Συνέδριο ο κ. Τζέτζης τόνισε: «Οι εισηγήσεις θα προσφέρουν επιστημονικά τεκμηριωμένες και εξειδικευμένες απόψεις για όλα τα επίπεδα των αθλητικών δράσεων. Εκτιμώ ότι όσοι παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου θα αποκομίσουν πολλά οφέλη».

Στο συνέδριο θα περιλαμβάνονται στρογγυλές τράπεζες, προφορικές παρουσιάσεις επιστημονικών/επαγγελματικών εργασιών και αναρτημένων ανακοινώσεων (poster), καθώς και σεμινάρια με εξειδικευμένη επιστημονική και επαγγελματική θεματολογία. Τα θέματα θα αντληθούν από τους χώρους της διοίκησης του αθλητισμού σε όλες τις εκφάνσεις του, όπως ερασιτεχνικός, επαγγελματικός, σχολικός, της αναψυχής, του αθλητικού τουρισμού και του ελεύθερου χρόνου.

Θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες του 15ου  Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:

Στρατηγικός σχεδιασμός των αθλητικών φορέων

Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στις αθλητικές υπηρεσίες

Οικονομική διαχείριση αθλητικών οργανισμών

Οργάνωση και διοίκηση αθλητικών διοργανώσεων

Οργάνωση αθλητικών ακαδημιών

Οργάνωση αθλητισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση

Διοίκηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Διοίκηση αθλητικών οργανισμών και συλλόγων

Αθλητισμός και τουριστική ανάπτυξη

Επιχειρηματική ηθική και δεοντολογία στον αθλητισμό

To Top