Αναγκαστική επιλογή η επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων για την ΚΑΕ Άρης

Ο Άρης βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και στο μπάσκετ, έστω κι αν όλα τα φώτα στρέφονται στις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι κίτρινοι την επόμενη χρονιά έχουν 10 συμβόλαια και είτε αρθεί είτε όχι το απαγορευτικό μεταγραφών θα γίνουν σίγουρα διαπραγματεύσεις με τους παίκτες είτε για λύση, είτε για μείωση αποδοχών.

Με εξαίρεση τους Σπύρο Μούρτο, Ζήση Σαρικόπουλο και Ευθύμη Τσακαλέρη όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Άρη δεσμεύονται με συμβόλαιο. Είναι δεδομένο ότι σχεδόν όλα τα συμβόλαια θα περάσουν από… δεύτερη ματιά αυτό το καλοκαίρι, γιατί πολύ απλά θα υπάρξει μείωση του μπάτζετ, διαφορετικά η χρονιά δεν πρόκειται να βγει.

Αν ο Άρης προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης του απαγορευτικού μεταγραφών, τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκτήσει ξένους παίκτες και κατά συνέπεια θα πρέπει είτε να λύσει κάποια συμβόλαια, είτε να ζητήσει μειώσεις. Πιο πιθανό είναι το σενάριο λύσης συμβολαίων σε αυτό το ενδεχόμενο.

Αν δεν αρθεί το απαογορευτικό μεταγραφών, οι κίτρινοι θα πρέπει να προσθέσουν ποιότητα στο ρόστερ τους από μια πολύ περιορισμένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι χάνουν πολύ σε διαπραγματευτική ισχύ, άρα μια λύση είναι να ζητήσουν μειώσεις, ώστε να δημιουργήσουν “χώρο” στο μπάτζετ για προσθήκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος έχει συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά, αλλά με την ουσιαστική απουσία του φέτος, θα ήταν πολυτέλεια για τον Άρη να τον κρατήσει και του χρόνου.

 

To Top